Schmuck Andor bejelentette visszalépését

  • narancs.hu
  • 2019. június 17.

Fekete Lyuk

Csak „sima” polgármesterként indul.

Schmuck Andor sajtótájékoztatón jelentette be: mégsem akar főpolgármester lenni.  Azért lép vissza – legalábbis ezt mondta –, mert Karácsony Gergely és Kálmán Olga egyaránt jelezte, hogy megválasztása esetén megmarad a szépkorúak utazási kedvezménye a fővárosban.  Schmuck megköszönte, hogy 2428-an támogatták aláírásukkal abban, hogy elinduljon az ellenzéki előválasztáson.

„Mostantól az előválasztás arról szól, hogy egy Deák Ferencet vagy egy Zrínyi Ilonát fogunk választani” – idézi az MTI Schmuckot, aki a Momentummal kapcsolatban annyit jegyezett meg, hogy „majd megtanulják, hogy fontos az időseknek az utazás és az utazási kedvezmény".

Scmuck bejelentette, hogy elindul az októberi helyhatósági választáson a főváros V. kerületének polgármesteri székéért. Programját ismertetetve azt mondta, megválasztása esetén az önkormányzat minden „teraszengedélyből”, ingatlanhasznosításból, bérbeadásból és parkolásból származó bevételének felét „visszaosztja” a társasházaknak, és közölte azt is, hogy a következő napokban mind a 2428 aláírónak „apró figyelmességgel”, majd az idősek világnapjához közeledve, szeptember végén pedig egy „elegáns, szép, igazi nagy bulival" köszöni meg a támogatást.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?