El ne mondja valaki Orbánnak, hogyan épült a Lánchíd!

  • narancs.hu
  • 2015. január 12.

Fekete Lyuk

Nem tudjuk, hogyan viselné a gondolatot, hogy bevándorlóknak volt hozzá köze – és akkor még finoman fogalmaztunk.

„Nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország” – mondta Orbán Viktor elhíresült nyilatkozatában.

A híd 1956-ban

A híd 1956-ban

Fotó: Fortepan.hu

Merker Dávid szociológus, aki városi sétákat is vezet Budapesten, a Facebookon bátorkodott emlékeztetni rá, hogy a Lánchíd megépülésében is játszottak némi szerepet ezek a veszélyes, kártékony elemek:

A német anyanyelvű „legnagyobb magyar” megálmodta, majd az álmokból egy angol bevándorló terveket készíttetett, így egy skót bevándorló irányításával elindulhatott az építkezés. Ehhez persze pénz is kellett, ezt egy görög bevándorló áldozta a kockázatos vállalkozásra, aki minden nehézség és az őshonos polgárok ellenállása dacára sikeresen irányította a vállalkozást. A láncok nagy részét külföldről kellett behozni, egészen addig, amíg egy svájci bevándorló nem létesített olyan üzemet, melyben itthon is tudtak megfelelő öntvényeket készíteni.

Ők megépítették, mi pedig jogosan vagyunk büszkék a legszebb magyar hídra.

 

(A bejegyzést a szerző szíves hozzájárulásával, változtatás nélkül közöljük.)

Figyelmébe ajánljuk