Simicskó István lelki együttműködést sürget, mert veszélyben a nyugati civilizáció

  • narancs.hu
  • 2018. április 24.

Fekete Lyuk

Segítő kezet nyújtunk a hanyatló Nyugatnak.

A visegrádi országok között nemcsak katonai, politikai, gazdasági és kulturális, hanem lelki együttműködésre is szükség van, legalábbis erről beszélt Simicskó István honvédelmi miniszter a V4-országok tábori lelkészi szolgálatának konferenciáján.

false

 

Fotó: MTI

A kormany.hu beszámolója alapján mazsoláztunk a konferencián elhangzott állításokból.

A V4-országoknak „spirituális értelemben is” példát kell mutatniuk Európa nyugati felének. „Missziós tevékenységet” kell elvégeznünk, mert a nyugati civilizációnak szellemi megújulásra van szüksége. (Simicskó)

A mai, zavaros világban veszély fenyegeti a „zsidó-keresztény kultúrát”. Ugyanis nap mint nap sokan dolgoznak azon, hogy felszámolják Európa zsidó-keresztény talapzatát. (Simicskó)

A növekvő terrorizmus is új kihívások elé állítja a hatóságokat. „Átalakulnak a hadviselés formái, elmosódik a határ háború és béke között.” (Simicskó)

„A szíriai háború nem más, mint hatalom- és erőfitogtatás, amely milliók életét követeli. 2017 áprilisában elhíresztelt szíriai vegyi támadásnak semmiféle valós alapja nem volt, de ürügyet adott az amerikaiaknak a válaszcsapásra.” (Kocsis Fülöp érsek-metropolita)

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita megszenteli a felújított Szent Mihály általános iskola osztálytermét

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita megszenteli a felújított Szent Mihály általános iskola osztálytermét

Fotó: MTI

A migráció szintén szöges ellentétben áll nemcsak Európa, de Szíria érdekével is. (Kocsis Fülöp érsek-metropolita)

Van egy olyan érzésünk, hogy a miniszter és az érsek-metropolita által közösen előadott „világértelmezésre” még Putyin is csettintene egy jókorát. Hát mi is csettintünk akkor, és megyünk tovább.

Figyelmébe ajánljuk