Oroszország kemény és meggyőző lesz – üzeni a Magyar Békekör

  • narancs.hu
  • 2023. február 4.

Fekete Lyuk

Háború és béke.

A Magyar Békekör nevű szervezet orientációjáról és céljáról többek között a Szabadeuropa.hu írt. A szervezet közleményeiből, amelyeket a többi lappal együtt a Magyar Narancs szerkesztősége is rendszeresen megkap, korábban szemléztünk,  itt és itt lehet elolvasni, mit. 

A szombati üzenet meglehetősen morózus, nincs megszólítás, csak egy link és egy mondat:

„Oroszország kemény és meggyőző választ fog adni a területére mért csapásra”.

Az üzenethez mellékelt link egy szombati közleményt nyit meg arról, hogy Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese interjút adott Nadana Fridrikhsonnak, és azt is nyilatkozta neki, hogy ha a Krím-félszigetet, vagy bármely más orosz területet csapás ér, a válasz„gyors, kemény és meggyőző” lesz.

Részletesebben: „Válaszunk bármilyen lehet. Biztosíthatom önt, hogy kemény, gyors és meggyőző lesz a válasz. Oroszország nem állít korlátot maga elé. A fenyegetés természetétől függően mindenféle fegyvert bevethet, doktrinális dokumentumainkkal összhangban, beleértve a nukleáris elrettentés alapelveit is”.

A közleményben szó van arról, hogy az orosz doktrinális dokumentumok szerint Oroszország akkor használ atomfegyvert, ha ugyanilyen, vagy másfajta, de tömegpusztító fegyverrel támadják, „továbbá ha ellenőrzött információt kap az Oroszország vagy szövetségesei elleni támadást célzó ballisztikus rakéták megindításáról, létfontosságú objektumokra gyakorolt ellenséges befolyás esetén, valamint Oroszország elleni hagyományos agresszió esetén, ha az állam léte veszélybe kerül”. Ezt üzeni most a Magyar Békekör Egyesület.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk