Szüret 2022/13.

  • Narancs
  • 2022. március 30.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi vagyunk a magyarok. Ezért mi mindig magyarbarát politikát folytatunk.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában

 

Szomorú látvány, hogyan kerül szembe a nyugati civilizáció saját értékrendjével, s tagadja meg másoktól, amit magának megkövetel. A katonai konfliktust el lehetett volna kerülni, ha a Nyugat garantálta volna Oroszország biztonságát, s nem kárára akarta volna érvényesíteni a sajátját. (…) Ha el akarjuk kerülni, nehogy megint magyar vér folyjon idegen érdekekért, el kell elismernünk Oroszország törvényes jogát a biztonsághoz, meg kell állapodnunk vele a biztonság kölcsönös szavatolásában. Nem szabad hagyni, hogy saját szövetségeseink áldozatává váljunk, mint Ukrajna!

A Magyar Békekör Egyesület közleményéből

 

Az Emmi történelmi lemaradásokat pótolt be az elmúlt négy évben Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó 5 ágazatban olyan fejlesztések zajlottak le az elmúlt 4 évben, amelyek ritkán fordulnak elő a történelemben – mondta Kásler Miklós.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményéből

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.