Szüret 2022/3.

  • Narancs
  • 2022. január 19.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Nagy István az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.

MTI

 

Az alaptörvény maradandó értékeket hordoz – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az alaptörvény hatálybalépésének 10. évfordulója alkalmából kibocsátott bélyegek ünnepélyes forgalomba helyezésekor hétfőn Budapesten.

Répássy Róbert az alaptörvény párhuzamaként a Szent Koronát és a Parlament épületét említette. Azt mondta, az alaptörvény a jogfolytonos történeti alkotmány része, tiszteleg a Szent Korona és az általa kifejezett magyar államiság előtt.

MTI

 

Február elején esedékes moszkvai látogatása előtt felszólítjuk Orbán Viktort, nyilvánítsa ki, hogy a magyar nép a békés együttélésben érdekelt, és biztonságát nem hajlandó feláldozni NATO szövetségesei elhibázott politikájának oltárán. (…) A Békekör különalkut javasol Oroszországgal a biztonság kölcsönös szavatolásáról, mielőtt a NATO békétlensége miatt bajba kerülnénk.

A Magyar Békekör közleményéből

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk