Szijjártó Péter nem tudta megmondani, miért találkozott a pedofil ügyet eltussoló érsekkel

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Fekete Lyuk

Egy drága órát ajándékozott neki, és jókat ittak a korrupt egyházszeméllyel.

Miközben mindenki a kegyelmi ügyről beszélt, Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlésen találkozott Timothy Dolan New York-i bíborossal, akiről  2012-ben derült ki, hogy Milwaukee-ben 20 ezer dolláros lelépési pénzt hagyott jóvá azoknak a papoknak, akik pedofilügyek miatt kényszerültek távozni.

Az ügy kiderülése után Dolant áthelyezték New Yorkba, és a Milwaukee-i egyházmegye csődöt jelentett, 570 áldozat állt ki a nyilvánosság elé – írja a 24.hu.

Szijjártó Péter régi ismerősként üdvözölte a New York-i főegyházmegye érsekét, egy órával is meglepte, aki cserébe grappával, sörrel, kávéval kínálta vendégét. Jókedvű videó készült a találkozásról, amit Szijjártó ezekkel a szavakkal osztott meg: „Dolan bíboros formában van.”

Vadai Ágnes DK-s képviselő azt akarta tudni, Szijjártó miért gondolta fontosnak, hogy hivatalos útján – melyet az adófizetők állnak, akik nem megosztottak pedofília ügyben, hanem visszataszítónak tartják azt – találkozzon egy amerikai egyházi pedofilbotrány egyik szereplőjével?

Magyar Levente államtitkár a képviselő kérdésére mindössze annyit közölt: „a New York-i főegyházmegye érseke – szokás szerint – az ENSZ-közgyűlés margóján fogadta a magyar külügyminisztert.” Hozzátette: a keresztény közösségek védelme, a közel-keleti helyzet, valamint az Ukrajnában zajló háború adták a témákat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk