Sztrájkolt a vasalódeszkás tanár is – kipécézték

  • 2022. február 5.

Fekete Lyuk

A Makó Híradó szerint Vezsenyi László „reklámozza a sztrájkot”, és egy videón ökölbe szorítja a kezét.

Részt vett a pedagógusok hétfői sztrájkjában Vezsenyi László is, akit az ország vasalódeszkás tanárként ismert meg.  Mi több – ahogyan a Makó Híradó című portál írja – a makói József Attila Gimnázium tanára „a pedagógussztrájkot reklámozza egy közösségi oldalra feltöltött néhány másodperces videóban”, és „azt mondja, hogy »most már nincs kedve viccelni«, majd reflexszerűen zárja munkásökölbe a kezét. Hiába na, kutyából nem lesz szalonna, tartja a mondás”.

A Makó Híradó úgy látja, „a makói tanár fellépése egyébként nem mondható különösebben újdonságnak, rendszeresen viszi be a politikát szerepvállalásával az iskolába, és gyorsan letérdelt a baloldal közös miniszterelnökjelöltje előtt is, amikor az Makón járt. Ehhez mindössze annyira volt szükség, hogy Márki-Zay Péter belengessen valami homályos, minden konkrét számot nélkülöző pedagógus-béremelést, amit majd egyszer valamikor megvalósít, ha…”

Vezsenyi Lászlóról később egy másik cikk is készült: a Makó Híradó szerette volna megkérdezni, ő azonban ,,nem akart nyilatkozni, csak beült a Mercedesébe és elhajtott”. Ezt az írást a Makó Híradó fizetett hirdetésként a Facebookon is megjelenteti – vette észre a másik makói portál, a Makói Csípős. 

A Csípős azt írja, Vezsenyit a végzett diákoknak szánt, zárt csoportban megjelent, politikai témájú írása miatt kérdezte volna a Híradó.

A tanár később elmondta, egy idősebb kocsi beszámításával sikerült megvennie a 17 éves Mercedest, amelynek forgalmi értéke másfélmillió forint. Vezsenyi harminc éve tanít, szerinte ,,ehhez képest egy 17 éves autó birtoklása nem éppen az életpályamodell sikerét bizonyítja”.

A tanárt a tankerületi vezető hozzátartozója is minősítette a közösségi oldalon, kommentben, erre ő is reagált a Facebook-oldalán:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk