Szüret extra: a Tv2 botrányriportere arcpirító dolgokat írt bele szakmai önéletrajzába

  • narancs.hu
  • 2016. március 21.

Fekete Lyuk

Kunfalvi Nóra nevét a hétvégén mindenki megtanulta. Eddig egy apró részlet mégis kimaradt ebből a szörnyű mókából.

Kunfalvi Nóra nevétől volt hangos a hétvége, ami nem is csoda, hiszen a „felhabonyosított” Tv2 új szerzeménye nem akármilyen teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, amikor Juhász Péterrel próbált riportot csinálni. A végeredmény ismert, nem is ismételjük el.

false

Ezenkívül az is köztudott, hogy Kunfalvi volt az a Célpont stábjából, aki a „Szerintünk Orbán nem geci”-videóban a nem-et mondta ki. A szakmai önéletrajzára azonban csak most bukkantunk rá, és hamar kiderült: érdemes volt keresni! Kunfalvi korábbi munkahelyén már nem elérhető a dokumentum, de a tárolt változat igen. Ebben szerepelnek életrajzi adatok (pl. „1991-ben születtem Dombóváron, általános és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. A Budapesti Corvinus Egyetemen 2012-ben alapszintű, 2014-ben mesterszintű diplomát szereztem”), ezenkívül még azt is elárulja benne, hogy első „szakdolgozatomat a televíziós oknyomozó újságírásból, a Célpontból írtam. Így kerültem először gyakornokként a műsorhoz. 2012 januárja óta dolgozom a Hír Tv-nél”.

Ez eddig nem lényeges, ami viszont most jön, az szórakoztató. Íme:

„Az újságírói szakmában legjobban mindig azok a feladatok, riportok érdekeltek, amelyeknél egy-egy jól feltett kérdéssel, egy jó ötlettel vált teljessé az addig külön részletekből álló kép.”

Ez, mondjuk, sikerült. Összeállt. Nyilvánvaló lett a munkája nyomán, hogy Kökény-Szalai Vivien (és Habony Árpád) milyen Tv2-t akar. Ez persze nem újdonság, hetek óta tudjuk, ám hogy a propagandához valaki ilyen gátlástalanul adja szívét-lelkét (és arcát), ahogyan azt Kunfalvi Nóra tette, ez tényleg nóvum, még a 2016-os Magyarországon is.

Figyelmébe ajánljuk