Trump: Ha én ülnék a Fehér Házban, a Hamász sosem támad

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Fekete Lyuk

A Hezbollahot is dicsérte a visszatérésre készülő egykori amerikai elnök.

A New York Post szerint egy floridai politikai gyűlésen Donald Trump volt amerikai elnök arról beszélt, hogy ha ő ülne a Fehér Házban, a Hamász sosem támadta volna meg Izraelt.

Itt nem állt meg a visszatérésre készülő egykori republikánus elnök, ugyanis

ezután hosszan sorolta, milyen okos emberek vannak a Hezbollahnál, hiszen azután indítottak támadásokat az izraeli állások ellen, hogy Joáv Galant, Izrael védelmi minisztere kijelentette, hogy az ország leggyengébb pontja az északi határvidéke. Galantot egyébként seggfejnek is nevezte.

De nem dicsérte Benjamin Netanjahut sem, mivel szerinte az izraeli miniszterelnök 2020 januárjában állítólag megpróbálta magáénak feltüntetni az iráni Forradalmi Gárda külföldi műveleteiért felelős Kászim Szulejmáni tábornok likvidálását, miközben az egy amerikai akció volt, amit Trump állítása szerint ő maga rendelt el.

Trumpot legnagyobb (és nála amúgy nem kevésbé szélsőséges) republikánus vetélytársa, Ron DeSantis kritizálta először: „Terroristák meggyilkoltak 1200 izraelit és 22 amerikait és túszokat is ejtettek, így igen abszurd bárki részéről, nem beszélve olyasvalakiről, aki elnök akar lenni, hogy pont most támadjon rá a barátunkra és szövetségesünkre Izraelre és magasztalja fel a Hezbollahot” – mondta DeSantis.

Trump a West Point-i katonai akadémián

 
Donald Trump katonaiskolások között nézi a szárazföldi haderő és a haditengerészet csapatainak amerikaifutball-mérkőzését a West Point-i katonai akadémia Michie Stadionjában 2020. december 12-én
Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik

De nem szalasztotta el a reakciót a Fehér Ház sem: „Az ilyen zavaros kijelentések veszélyesek” – áll az elnöki hivatal sajtószolgálatának közleményében. „Teljesen értetlenül állunk azelőtt, hogy egy amerikai miért nevez okosnak egy Irán által támogatott terrorszervezetet, ahogyan azt sem értjük igazán, hogy mi baja van neki azzal, hogy az USA figyelmezteti a terroristákat arra, hogy ne támadják meg Izraelt.” 

Donald Trump néspzerűsége Izraelben ettől lehet, hogy csökkenni fog, bár van honnan, hiszen elnöksége alatt azzal vált sokak szemében hőssé, hogy 2017-ben elismerte az ország fővárosaként Jeruzsálemet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.