Vezetékneve miatt jelentették fel az ellenzéki jelölt Bomba Gábort

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 16.

Fekete Lyuk

A beadvány szerint a Bomba! energiaital ismertségét kihasználva kampányol.

Feljelentést tett egy magánszemély Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét mert a választók megtévesztésére alkalmas módon használja saját nevét. Bomba Gábor neve ugyanis kísértetiesen hasonlít a Bomba! energiaital elnevezésére – véli a beadvány, amelyről a Helyi Választási Bizottságban (HVB) hétfőn kell döntenie.

A magánszemély azzal vádolja Bombát, hogy a családnevének „ilyen formában való megjelentetésével” megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős” a termék miatt. Ráadásul ez azért is csalóka, mert ez egyben olyan, mintha az energiaitalgyártó is támogatná a politikai kampányban – idézi a hvg.hu a beadványt.

„A sárga szín a szőlőlevél őszi színe, a bika pedig a szekszárdi bikavérre utal, hiszen mi helyiek ezt ismerjük, szeretjük” – magyarázta a kampányban használt elemeket Bomba Gábor a lapnak. Sem a sárga szín színkódja, sem a betűtípus nem egyezik meg az energiagyártó által használttal, a bika megjelenítése pedig egy grafikai nyilatkozat alapján nem áll jogi oltalom alatt, így szabadon használható – sorolta egyesével, miért tartja alaptalannak az ellene felhozott panaszt.

false

 

Fotó: facebook

 

Figyelmébe ajánljuk