A Walking Dead sztárjai és a kisfiú, aki űrhajónak öltözött

  • - kg -
  • 2017. október 19.

Film

A színészek zombit ölnek, a nagyi Wonder Womannek öltözik, Samuel Jacksont szentté avatják.

Már a metró is tele robotkisfiúkkal, Wonder Woman-kislányokkal és az őket kísérő, ugyancsak jelmezes-kifestett szülőkkel – nehéz eldönteni, ki kísér kit, a gyerkőcök a felnőtteket, vagy fordítva. Egy biztos csak: nem a halloweent hozták előbbre, és még csak elnöki rendelet sem született, hogy mostantól csakis képregényjelmezben lehet közlekedni New York utcáin – amilyen időket élünk, ezen sem csodálkoznánk, de nem, a sok kis és nagy Batman, apró és nem apró Catwoman, Jedi és birodalmi rohamosztagos a New York-i Comic Conra, Amerika és nem Amerika második legnagyobb képregényes geekrendezvényére (a legnagyobbat San Diegóban tartják) igyekszik.

false

 

Fotó: Köves Gábor

A Comic Con, ahol a 4000 dolláros, vintage Star Wars-bábutól a rajongói csecsebecséken át Robert Crumb életundort sugárzó képregényeiig, minden és még annál is több kapható, már rég nemcsak a megveszekedett fanok, a Batman-apukák és a Joker-kamaszok belügye, hanem big business. Itt tolong minden valamirevaló stúdió, tévés brand, játékgyár, képregényes kis- és nagyüzem, hogy megszólítsa a rajongótábort – igen, a Batman-apukákat, a Joker-kamaszokat vagy azt a Star Wars- űrhajónak öltözött, apró embert, aki épp előttünk viharzott el a mozgólépcsőn, miközben a The Walking Dead sajtótájékoztatójára igyekeztünk. Civilben és jelmeztelenül, mint egy savanyú újságíró.

false

 

Fotó: Köves Gábor

Mert a Comic Conon nincs lazsálás, a sztároknak is kötelező a részvétel, hogy a rajongók megtudhassák, hogy ők, igen ők a legjobb rajongók a világon. A deadesek is szépen elanekdotáztak, volt miről, hiszen immár 8 évad és 100 epizód van a hátuk mögött. Saját bevallásuk szerint  a sajttáj napján, reggel hétkor még forgattak, ám ha ők ki is vannak, a show – mely október 23-án a Foxon nálunk is folytatódik – nem fáradhat, de nem ám! A csapaton belüli brit különítmény külön jól szórakozott, Andrew Lincoln magas labdát adott a többieknek, de főleg a mellette ülő Lennie Jamesnak, amikor arról beszélt, hogy kollégái nagyon is élvezhették, hogy sírni látják, amivel természetesen nem valami magánzaklatottságra, hanem sorozatbeli lelkiállapotára célzott. Sajnos valódi könnyeket nem láthattunk a sorozatsztártól, bár a jelenlévők megerősítették, hogy valóban élvezetes pillanatok voltak Andrew-t sírni látni.

James szerint Lincoln technikás, mi több, gyors síró, 35 másodperc alatt képes könnyeket kicsalni saját magából, de szemléltetésre sajnálatos módon nem került sor. És ennél nagyobb beismerésre sem, hacsak az nem számít annak, hogy egynémely színészről kiderült, hogy még most sem olvasták a sorozat alapját képező képregényt. A hallgatóság derültségét talán csak a képregények atyja, Robert Kirkman nem osztotta, ámbár rosszallása egy kicsit túlzottnak tűnt a teremben ekkorra már eluralkodó, általános jó hangulatban.

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

false

 

Fotó: Köves Gábor

Figyelmébe ajánljuk