Film

Babysitting – A felvigyázó

  • 2014. november 23.

Film

Zord főnök hagyja szülinapos beosztottra neveletlen kiskamasz kölkét, ám a kétségbeesett munka­erő minden tiltakozása ellenére a bulizni vágyó barátok ellepik és a partin lezúzzák a főnök puccos villáját. Ráadásul az őrizni rendelt, aszociális kis szörny eltűnik, alkalmat szolgáltatva ezzel arra, hogy a papa otthon hagyott luxusterepjáróját is leamortizálja a szökevény keresésére indult félrészeg csapat. Estébé, estébé: a humor fő forrása az, hogy minden szabály, aminek betartására rettentően ügyelni kell, áthágassék, nevetségessé tétessék, érvénytelenné váljon, továbbá minden dolog (berendezési tárgy, érték, háziállat), amit csak fehér kesztyűben szabad megérinteni, összetörjön, szétszakadjon, lehányassék, megdögöljön. A Másnaposok és egyéb lerészegedéses erőlködések nyomvonalán haladó rendezők nyilván abban a hiszemben láttak munkához, hogy egy vicc akkor is humoros, ha csak a poénokat mondják be. Nem felépíteni próbálják a hatást, hanem tolni kifelé a csövön – amitől az egész kavalkád unalomba fúl.

S hogy ez az egész lakásszétverésbe, rendőrös üldözésbe torkolló látszólagos tombolás mégis mennyire csökkentett energiatartalmú, azt nemcsak az jelzi, hogy a film jelentős része egy vidámparkban játszódik, és a különféle adrenalin-előcsalogató játékok fakasztotta sikoltozásból áll, de az is, hogy a végére olyan hepiend kerül, amelybe még szentimentális tanulság is belefér az anyagi értelemben jóltartott, érzelmileg azonban elhanyagolt milliomoscsemete apahiányáról.

Forgalmazza a Cinetel

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.