Eljött a Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál! 2011. február 1-20.

  • .
  • 2011. január 27.

Film

n A 6. Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadó-művészet interakciójával kísérletező produkciókat, látványos, szemet gyönyörködtető külföldi és magyar előadásokat, premiert és két munkabemutatót, koncertet, új cirkuszt és filmvetítéseket ígér a Trafóban, a Gödörben, a MU Színházban, a budapesti Francia Intézetben és a Művész moziban. A Temps d'Images (TDI) hálózatának tagja a belga Les Halles de Schaerbeek, a francia La Ferme du Buisson, a német Tanzhaus Düsseldorf, a román Colectiv A, a litván Von Krahl Theater, a török Garajistambul, az olasz Romaeuropa, a lengyel Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, a portugál Duplacena és a kanadai Usine C.
Ezeknek a szervezeteknek, intézményeknek és helyszíneknek közös célja: szoros és termékeny kapcsolatot teremteni színpad és vizualitás között előadó-művészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával és forgalmazásával.

Képek Ideje - Temps d'Images Fesztivál 2011! Mindenkép(p)!

Program

2011. január 12. - február 27.

Félelem a fekete dobozban

kiállítás

A félelem egyre terjed a tömegmédiában. De vajon miként tudjuk megalapozott félelmeink reprezentációját megkülönböztetni azoktól, amelyeket a média gerjeszt? Filmek és félelem, többek között Roy Andersson és Krzysztof Kieslowski munkái a Trafó Galériában!

(Trafó Galéria, Bp. IX., Liliom u. 41.)@idő: 2011. február 1., 20.00

Láng Annamária - Nagy Fruzsina: SYD

koncert-színház

Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah! A koncert Sydonie Raawiya Koumba afroamerikai énekesnő életének állít emléket. Az életének, és nem a halálának.

(MU Színház, Bp. XI., Kőrösy J. u. 17.)

2011. február 4-6., 20.00

Compagnie Adrien M (F):

Cinématique

új cirkusz

A Cinématique utazásra, álmodozásra, játékra hívja a nézőt. Azt az álomvilágot idézi meg, amely minden emberben gyermekkora óta benne rejlik, és amely bármelyik pillanatban a felszínre törhet, hogy megkérdőjelezze modernizált életünk racionális támpontjait. Vetített vonalakból, pontokból, betűkből és tárgyakból kirajzolódó lélegzetelállító terek, digitális zsonglőrködés, varázslat!

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

2011. február 7-9.

ARTE-filmek

Þlmvetítés - ingyenes program!

Helyszínek:

Művész mozi, Francia Intézet

2011. február 7., 19.00

Patrice Chéreau, le corps au travail

Patrice Chéreau - testmunka

(ARTE France, 2009, 75')

Rendezte: Stéphane Metge

(Francia Intézet, Bp. I., Fő u. 17.)@idő: 2011. február 8., 19.00

Cabaret-Berlin, la scéne sauvage

Kabaré, Berlin - a színpad szabad(os)sága

(ARTE France, 2009, 60')

Írta és rendezte: Fabienne Rousso-Lenoir

(Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

2011. február 8., 20.00

Sidi Larbi Cherkaoui - Rves de Babel

Sidi Larbi Cherkaoui - Bábeli álmok

(ARTE France, 2009, 59')

Írta: Christian Dumais-Lvowski

Rendezte: Donald Kent

(Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

2011. február 9., 19.00

Maguy Marin, la danse cachée

Maguy Marin - A rejtőzködő tánc

(ARTE France - Camera Lucida Productions - Daphnie Production - CCN Rillieux-la-Pape-Compagnie Maguy Marin, 2009, 82')

Rendezte: Marie-Héléne Rebois

(Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

2011. február 9., 20.30

Angelin Preljocaj: Blanche neige

Hófehérke

(ARTE France, MK2 2009, 90')

(Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

2011. február 10., 20.30

Kálmán Eszter: Hamupipőke

munkabemutató / chantier - ingyenes program!

Ez a Hamupipőke színház színészek nélkül. Saját audiovizuális jelrendszerén keresztül tesz kísérletet egy történet elmesélésére. Kísérletet tesz, próbálkozik. Színházi eszközök kísérlete, amely az embert mint nézőt - leginkább mint befogadót - vizsgálja.

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

@idő: 2011. február 11., 20.00

Soc“etas Raffaello Sanzio (I) / Scott Gibbons (USA):

The Cryonic Chants

Krionikus énekek

koncert

Kántálások és versek, ahogy egy közönyös állat gondolja. Különös szimfónia, élő hangkoncert, virtuális utazás hangban és időben a legendás olasz társulattól. A világhírű olasz csapat, a Soc“etas Raffaello Sanzio és Scott Gibbons együttműködése nem új keletű: főképp az foglalkoztatja őket, hogyan lehet dramaturgiát építeni emberi hangra és annak továbbképzésére. A Krionikus énekek voltaképp egy elektroakusztikus koncert, amelynek tárgya az ábécé és a nyelv.

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

2011. február 12., 20.00

Zagar

10 éves jubileumi koncert

Ma már nem lehet úgy lemenni a budapesti metróba, hogy ne szólna a fejünkben a Bossa Astoria, nem lehet úgy elindulni a Balatonra, hogy ne az Eastern Sugart hallgatnánk, nem lehet úgy elmenni egy fesztiválra, hogy ne csöppennénk bele egy Zagar-féle audiovizuális orgiába... Februárban a zenekar a 10. születésnapját ünnepli a Trafóban.

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

2011. február 14., 20.30

HARMADIK HANG HÁZA:

TÁVLATOK

Peer Gynt nyomában

3D mozgó/kép/színház

munkabemutató / chantier

- ingyenes program!

Henrik Ibsen Peer Gynt című világklasszikussá lett drámai történetéből készült már tévéjáték, film, opera és színházi adaptáció. Ezúttal a Harmadik Hang Háza [3H] társulat vállalkozott rá, hogy új formában, háromdimenziós technikával dolgozza fel a világjáró kalandor úti élményeit egy olyan virtuális térben, melyben különleges illúziók születnek a klasszikus színjátszás és a modern technika ötvözetéből életre kelő "természetellenes", megérinthetetlen környezet manipulációjával.

(Gödör Klub, Bp. V., Erzsébet tér)

2011. február 15., 20.00

Fabien Prioville Dance Company (FR/GER): "NOUS"

tánc

Fabien Prioville, a Pina Bauschnál és a Lalala Human Stepsnél nevelkedett táncos-koreográfus - akinek Jailbreak mind című szólója már szerepelt a tavalyi TDI fesztiválon - legfrissebb, közvetlenül a düsseldorfi ősbemutató után Budapestre érkező darabjában a testről, az emberi felségterületek védhetőségéről és támadhatóságáról beszél.

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

2011. február 18-20., 20.00

Nigel Charnock (UK) - Forte Társulat (H): Revolution

fizikai színház - PREMIER!

Live Revolution! Love Revolution!

Nigel Charnock, a nemzetközi hírű koreográfus, aki az Arts Council szerint igazi "brit nemzeti kincs", a London Metro című lap szerint pedig "a fizikai színház rosszfiúja", Európa-szerte ünnepelt előadóművész, most a Forte Társulattal és magyar vendégművészekkel dolgozik: Petőfi-versekkel, Marilyn Manson- és Karády Katalin-dalokkal - a forradalomról és a szerelemről.

(Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

infó: www.trafo.hu

+36 1 215-1600

Figyelmébe ajánljuk