étel, kihordó

Első Pesti Rétesház

  • ételhordó
  • 2021. március 3.

Gasztro

A 19. század végi budapesti cégek nem sokat vacakoltak az elnevezésekkel, a leggyakrabban vagy a tulajdonos/főnök neve került a cégtáblára, vagy a tevékenység, amivel foglalkoztak.

De a leleményesebbek néha odabiggyesztették az utóbbi mellé azt is, hogy „első pesti”. Egy darabig biztosan működött e marketingfogás, majd ugyanúgy unalmassá vált, mint minden, ami túlzottan divatba jön. De az Október 6. utca 22. alatt működő Első Pesti Rétesházat nem a 19. században, még csak nem is 20.-ban nyitották. Ez érthető, hiszen a múltban a rétesnek a büfékben és a cukrászdákban volt a helye, meg talán Halász Judit lemezén.

Ezek után talán merész húzás lehetett létrehozni az Első Magyar Rétesházat, ám az azóta eltelt tizenvalahány év kellő bizonyíték létjogosultságára. Csakhogy a Rétesházban nemcsak rétes kapható. „Több évtizedes gasztronómiai tapasztalatunknak köszönhetően, úgy hisszük olyan étlapkínálatot sikerült megalkotnunk, amely a hagyományos magyar konyha legjobbjaiban bővelkedik, de a nemzetközi ízek szerelmesei is megtalálják kedvenceiket” – olvassuk meglepve. Szerencsére van azért rétes is…

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk