„Sztálinváros Ságvári városnegyedében csütörtökön új vendéglátó-ipari üzemet avattak. Megnyílt a város nyolcadik étterme, a 200 személyes Kohász étterem” – írta 1961. november 3-án a Népszabadság a pár héttel később már Dunaújvárosnak nevezett város legújabb szenzációjáról. A vendéglátóhely nyitása minden bizonnyal nagy örömet okozott a törvénytisztelő dolgozók körében, mivel korábban ugyanitt, ugyanezen néven italbolt és cukrászda működött, de 1959-ben, a lakók nyugalma érdekében megszüntették a kocsmát. „Szerencsétlen megoldás volt a tanács részéről, hogy megszüntette az italboltot, mert ezáltal a viszonylag kulturált cukrászdahelyiséget züllesztette le” – hangzott el egy korabeli munkásgyűlésen, az is lehet, hogy ekkor született a 200 személyes étterem ideája.
A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!