étel, hordó

Kiskohász – Dunaújváros  

  • ételhordó
  • 2022. február 9.

Gasztro

Dunaújvárosi Kohász

„Sztálinváros Ságvári városnegyedében csütörtökön új vendéglátó-ipari üzemet avattak. Megnyílt a város nyolcadik étterme, a 200 személyes Kohász étterem” – írta 1961. november 3-án a Népszabadság a pár héttel később már Dunaújvárosnak nevezett város leg­újabb szenzációjáról. A vendéglátóhely nyitása minden bizonnyal nagy örömet okozott a törvénytisztelő dolgozók körében, mivel korábban ugyanitt, ugyanezen néven italbolt és cukrászda működött, de 1959-ben, a lakók nyugalma érdekében megszüntették a kocsmát. „Szerencsétlen megoldás volt a tanács részéről, hogy megszüntette az italboltot, mert ezáltal a viszonylag kulturált cukrászdahelyiséget züllesztette le” – hangzott el egy korabeli munkásgyűlésen, az is lehet, hogy ekkor született a 200 személyes étterem ideája.

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!

Neked ajánljuk