Nagy István agrárminiszter ihletett állapotba került a pálinkaversenyen

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Gasztro

„Megőrizzük hazánk pálinkakultúráját” – jelentették ki, és feltehetően koccintottak.

Költői hangulatban került Nagy István agrárminiszter a 11. alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen. A politikus úgy fogalmazott:

„elismeréssel kell adózni azoknak, akik e nemes italt készítik, és akik pohárba varázsolják a gyümölcsök hamisítatlan esszenciáját.”

Arról ugyan nem számol be az Agrárminisztérium (AM) MTI-hez eljuttatott közleménye, hogy miből és mennyit fogyasztottak a megjelentek, de azt leszögezik, hogy a csütörtöki budapesti rendezvény kiemelten hozzájárul a magyar pálinkakultúra építéséhez, a fogyasztók tájékozódásának elősegítéséhez, valamint a nemzeti ital hitelének és ismertségének erősítéséhez.

Nagy István továbbá kifejtette, a pálinka több mint egy szeszes ital a magyarok számára:

„A pálinka ugyanis az egyes számú hungarikumunk, amit nemzeti kincsként tartunk számon. 

Az elmúlt 30 évben a magyar pálinka visszanyerte méltó rangját a gasztronómiában, a vendéglátásban és az idegenforgalomban, köszönhetően az elkötelezett főzdéknek, kereskedőknek és vendéglátóipari szakembereknek.”

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka idei versenyére 341 nevezés érkezett, amelyek közül 286 részesült elismerésben, 29 arany, 146 ezüst és 91 tétel bronz minősítést kapott. A díjátadó részeként átadták Magyarország legjobb pálinkája 2024. díjat is, amelyet a húsz éves tapasztalattal rendelkező Brill Pálinkaház Vilmoskörte pálinkája érdemelt ki – olvasható a minisztérium közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk