A bankoknak tájékoztatniuk kell, hogy mennyit buktak azok, akik nem állampapírba fektettek be

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Gazdaság

A rendelet egyidőben jelent meg a 13 százalékos szochóról szólóval. 

A magyarországi székhelyű hitelintézeteknek 2023. október 1. és 2023. december 31. között egy alkalommal figylemfelhívó értesítést kell küldeniük a náluk bankszámlaszerződéssel rendelkező természetes személyek számára. Ebben az értesítésben a hitelintézet számítással, áttekinthető táblázatos formában bemutatja, hogy a meghatározott referencia-időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vásárolt vagy jegyzett és folyamatosan tartott, írja a Portfolio a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján. 

Szintén ebből a Magyar Közlönyből derül ki, hogy a kormány új adót vezetett be: a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót (szocho) is meg kell fizetni a megtakarítások kamatjövedelme után. Az adó megfizetése alól csak az ingatlanalapok befektetési jegyei és az állampapírok mentesülnek.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk