A magyarnál olcsóbb sertéshúst árul a Lidl

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 3.

Gazdaság

2021-ben még a hazai sertés elsőségét hangoztaták, de álláspontjuk szerint akkor még egészen más gazdasági helyzet volt.

A magyarnál olcsóbb német sertéshústermékek jelentek meg a magyarországi Lidl üzletekben – írja a kormányközeli Világgazdaság.

Az újság hozzátette, 2021-ben még arról volt szó az értelmezésükben, hogy csak magyar sertés kapható majd, ehhez képest az 500 grammos német darálthús 1099, a magyar viszont 1399 jelenleg a boltjaikban. A lap arra gyanakszik, hogy a Lidl ki akarja erőszakolni a beszállítóktól az árcsökkkentést.

„A diszkontlánc 2021 novemberi vállalása óta jelentős mértékben megváltozott a gazdasági helyzet. A háború kitörése, az infláció, valamint az energetikai árak drasztikus növekedése mind hatással voltak az élelmiszer-kiskereskedelmi piac működésére” 

válaszolta a Portfolio kérdéseire a diszkontlánc.

Utóbbi cikkben egyébként el is magyarázzák, hogy valószínűleg a méretgazdaságosság miatt lehetnek képesek a németek olcsóbban sertést adni, tehát nagyobbak a vágóhidak.

Az üzletlánc kiemelte, „a friss szárnyasok, a friss sertés és a friss marhahúsok döntő többsége még mindig magyar partnerektől érkezik, és az együttműködés folytatódik.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk