A rezsiemelés áldozata lett a martfűi termálfürdő

Gazdaság

Korlátozza egyes szolgáltatásait a népszerű Martfűi Termál Spa.

A jövőben bizonyos szolgáltatásait korlátozni fogja Martfűi Termál Spa - jelentette be Tomasovszky László komplexum igazgatója.

Tomasovszky közölte, alig nyolc hónap alatt 19,2 forint/kWh díj helyett jelentősen több, nagyjából 200 forint/kWh (vagy azt meghaladó) áramdíjat kell fizetniük, és akkor a gázár körülbelül hétszeres emeléséről még nem is beszélt. Ilyen költségemelkedés mellett a szolgáltatásaikat rendkívül nehéz fenntartani. 

Az intézményvezető arra is kitért, hogy megpróbálják elkerülni a széles körben kifizethetetlenné váló fürdőszolgáltatási díjakat, ezért szolgáltatásaik egy részét szüneteltetni vagy időben korlátozni kell. Hozzátette, hogy a következő napokban igyekeznek kitalálni a legjobb megoldást, de megjegyezte, szerinte ilyen ebben a helyzetben nem létezik.

A fürdő határozatlan ideig a következő szolgáltatásokat szünetelteti:

- gyógymedencék masszázs elemei

- uszodatéri szauna

- skandináv wellness jakuzzi élményelem

- büfé meleg étkeztetés

 Ezen felül korlátozásokat is bevezetnek: eleve rövidebb ideig lesz nyitva a fürdő, de rövidül a wellness részleg nyitva tartási ideje is, illetve itt a szaunák váltva működnek majd és egyes gyógymedencéket időszakosan lezárnak. A gyógyászati kezelések szűkítését azonban jelenleg nem tervezik. Ezen túlmenően a szolgáltatások árai is változhatnak, azokról ugyanis később határoznak.

A martfűi fürdő igen kedvelt a pihenni vágyók között, még a közeli megyeszékhelyről, Szolnokról is sokan járnak ide, hiszen a városban jelenleg csak egy fürdő üzemel, a nemrég felújított MÁV Strand, de ezzel a létesítménnyel sok helybeli nem elégedett. A Tiszaligeti strand pedig jelenleg átépítés miatt zárva van, holott ezt már régen át kellett volna adni.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.