Csúcson az üzemanyag-kereslet

  • narancs.hu
  • 2022. október 18.

Gazdaság

Több rekord is megdőlt. 

Az első három negyedévben 41 százalékkal több 95-ös benzin fogyott az előző év hasonló időszakához képest a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállatainak kútjainál – számolt be a Népszava a legnagyobb töltőállomás-láncokat tömörítő szervezet adatai alapján. Közel 1168 millió liter fogyott, amely értéket csak a 2007-es 1194 liter haladja meg. 

A normál gázolajból 37 százalékkal többet vásároltak a több mint ezer márkás hazai kúton. A termékből 2,1 milliárd litert adtak el, ami rekord.

A prémiumtermékek iránti kereslet azonban nagyot zuhant; 41 százalékkal 139 millió literre esett, míg a kiemelt minőségű gázolajból a 2021 januárja és szeptembere közötti időszakhoz képest 35 százalékkal kevesebb, 143 millió liter fogyott. Az összes benzin iránti kereslet 23 százalékkal nőtt, összesen 1307 millió liter fogyott, ami szintén rekordnak számít.

A rekordszintű forgalmat, illetve a hatósági áras alaptermékek emelkedési ütemét a szakértők a tavaly november közepén literenként 480 forintban meghúzott üzemanyagársapkával magyarázzák.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk