Mészáros üzleti köréhez kerülhet a Hell Energy

  • narancs.hu
  • 2019.02.16 07:02

Gazdaság

A társaság ellen végrehajtási eljárás indult, piaci pletykák szerint a „legnagyobb befektető” ráteheti a kezét.

Tavaly év végén bírósági végrehajtás indult a Hell Energy Magyarország Kft. ellen, amit a Pesti Központi Bíróság rendelt el - írta meg az Mfor.hu. A Barabás-család tulajdonában lévő cégben új ügyvezetők tűntek fel, méghozzá a fiatalabbik testvér, Barabás Zsolt, valamint Szabari József és Csereklye Barnabás.

Ezen felül olyan pletykák terjedtek el a piacon, melyek szerint egy nagy befektető figyelmét felkeltette a Hell Energy: a portál meg nem erősített értesülésekre hagyatkozva azt írta, hogy Mészáros Lőrinc üzleti körében érdeklődnek az energiaital gyártó után.

A Hell Energy az elmúlt években rendre jól teljesített: 2013-as 7,59 milliárdos bevételét 2017-re 33,77 milliárd forintra tudta bővíteni, ami mellett 2,39 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el.

UPDATE: A társaság cáfol

A Hell Energy Magyarország Kft közleményben tájékoztatta a hvg.hu-t, arról, hogy kúriai felülvizsgálatot kezdeményeztek a végrehajtás alapját képező jogerős bírósági ítélettel szemben, és kérték a végrehajtás felfüggesztését is. Amíg a felfüggesztés iránti kérelmünk a kúria elbírálása alatt volt, a végrehajtó az eljárását megindította. A megindított végrehajtás során a 12 millió forint értékű követelést január közepén teljes mértékben kiegyenlítették, a végrehajtó az eljárását 2019. január 31. napján befejezetté nyilvánította. Így a cégnyilvántartásban 2019. február 4-én megjelent végrehajtási jog bejegyzésére törvénytelenül került sor.

Továbbá cáfolták azt a hírt, miszerint a társaságot fel akarná vásárolni Mészáros Lőrinc üzleti köre. Mint írták: „A Hell Energy Magyarország Kft. jelenleg is ugyanannak a 100 százalékban magyar tulajdonosi körnek a kezében van, akik 2006-ban a céget alapították. A HELL tulajdonosainak nem áll szándékában eladni a céget, sem jelenleg, sem pedig a későbbiek folyamán. Ez számukra elvi, és nem üzleti kérdés.”

Kormányközeli vállalkozó kezébe kerül a magyarországi McDonald's

Vajon lesz Happy NER menü? Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald's Corporation - adja hírül az MTI. A megállapodás értelmében a McDonald's a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (DL) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald's éttermeket - közölte a társaság.

Neked ajánljuk