Orbán Viktor: bármelyik percben visszavásárolhatjuk a ferihegyi repteret

  • narancs.hu
  • 2021. október 18.

Gazdaság

A kormánynak 1500 milliárd forintot is megérhet a nemzetközi repülőtér, erre valószínűleg már a német tulajdonos sem mond majd nemet.

A magyar kormánynak szándéka, hogy visszavásárolja a a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret , és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason.

A miniszterelnök szerint az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van, ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni. A vásárlás bármelyik pillanatban lezárulhat.

 Orbán úgy vélte, ha állami kézbe kerül a repülőtér, olyan fejlesztések történhetnek majd, amelyek két-három osztállyal felértékelik a repülőteret és így egész Budapestet is – írja az MTI.

A múlt héten a Bloomberg írt arról, hogy a kormány 4 milliárd eurót – azaz  mintegy 1500 milliárd forintot – ajánlott a repteret irányító német cégnek, az AviAllience-nek. Nem ez az első ajánlat, ám a német tulajdonos az előzőt túl alacsonynak találta a gazdasági lap értesülései szerint. Az emelt összegért ugyanakkor valószínűleg elkelhet majd a repülőtér. A Bloomberg megkereste a témában az AviAllience-t és a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, ám egyik fél sem reagált kérdéseikre.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk