Könnyen előfordulhat, hogy Mészáros Lőrinc veje hitelesíti Mészáros Lőrinc vasútépítési projektjeit

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Gazdaság

De még az is, hogy Homlok Zsolt saját magát ellenőrzi, hogy jól csinálja-e, amit nyilván jól csinál.

Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt tulajdonába került az a cég, amely az elmúlt években számos vasúti projekt műszaki megfelelőségét hitelesítette – írja a hvg.hu. Olyan projekteket is ez a cég hitelesített, amit Mészáros Lőrinc vagy éppen Homlok Zsolt valamelyik vállalata vagy érdekeltsége végzett. A szóban forgó GTH Holding nevű cég 2015 óta több mint 11 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseket, az összes magyarországi vasútépítési munka műszaki hitelesítését ők végezték, köztük dél-balatoni vasútvonalat is, amit éppenséggel  Mészáros Lőrinc R-Kord Kft.-je és Homlok Zsolt Swietelsky Vasúttechnika Kft.-je konzorciumban végzett el.

Homlok cége, a Vasútvillamosító Kft. 2021 novemberében bevásárolta magát a GTH Holdingba, idén pedig az egész céget megvette. A HVG emlékeztet rá, hogy a balatoni vonal például nem volt tökéletes, heteken át csak 20 kilométer/órával közlekedhettek rajta a vonatok. Ez nem vette el a megbízók kedvét Mészároséktól, ugyanis Homlok építőcége újíthatja fel az állomásokat 6,8 milliárd forintért.

Homlok Zsolt 2018-ban vette feleségül az ország gázszerelőjének egyik lányát, Ágnest. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk