Megjelent a rendelet: több száz állami beruházást leállítanak

  • narancs.hu
  • 2023. május 13.

Gazdaság

A fel nem használt pénzeket vissza kell fizetni. Egyedül Lázár János tehet kivételt.

Péntek este megjelent a rendelet, hogy hogy a május 15-ét követő nyolcadik napon érvényüket veszítik az olyan, a kormány által felfüggesztett vagy megállított, központi költségvetési forrásból finanszírozott beruházásról szóló polgári jogi vagy támogatási szerződések, amelyekben szerződő fél „az állam és az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv, helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szerv, vagy azon gazdasági társaság, amelyben az  állam vagy a  helyi önkormányzat (…) legalább többségi befolyást gyakorol”. A HVG.hu tudósítása szerint a kormány már tavaly nyáron jelezte, hogy a takarékosság érdekében törölnek csaknem 300 tervezett állami beruházást.

A rendelet értelmében a már létrejött, de nem hatályosul szerződések már nem válnak hatályossá, a fel nem használt központi költségvetési forrás összegét vissza kell fizetni.

Egyedül Lázár János építési és közlekedési miniszter tehet kivételt, aki május 23-áig elektronikus úton felmentést adhat a szerződés automatikus érvénytelenítése alól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk