Megtízszerezte adózott eredményét Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cégcsoportja

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 29.

Gazdaság

Az OPUS az első félév végén 36 társaságot foglalt magába.

Megtízszerezte adózott eredményét Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cégcsoportja, az OPUS árbevétele 59 százalékkal, üzemi eredménye pedig 164 százalékkal nőtt – írja a cég idei első féléves gyorsjelentése után kiadott közleménye alapján a hvg.hu.

Az OPUS konszolidált szinten az év első hat hónapjában a bázisidőszakhoz képest 58,7 százalékkal magasabb, összesen 324,9 milliárd forint működési bevételt ért el. Az üzemi eredmény konszolidált szinten 20,6 milliárd forintot ért el, ami több mint kétszerese az előző év azonos időszaki 7,8 milliárd forintos üzemi eredményének. Az EBITDA szintén jelentős növekedést mutatott, 55 százalékkal 41,9 milliárd forintra növekedett.

Az adózott eredmény 16,1 milliárd forint volt az idei első félévben, ami közel tízszerese a tavalyi első félév 1,63 milliárd forintos adózott eredményének.

A lap emlékeztetett, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatcsoport először 2022-ben ért el 1000 milliárd forint feletti mérlegfőösszeget, a mostani gyorsjelentés szerint pedig már 1046 milliárd forintnál jár a cégcsoport, amelynek konszolidációs köre az anyavállalattal együtt a félév végén 36 társaságot foglalt magába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.