Nem épül meg a Pázmány új campusa, túl drágák az ajánlatok

  • narancs.hu
  • 2022. július 10.

Gazdaság

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai, illetve Bródy Sándor utcai épületei egyelőre maradnak a régiben.

Az egyetem az uniós közbeszerzési közlönyben tudatta a nyílt tender eredménytelenségét - szúrta ki a Napi.hu.

Azt írják, a terv két épület megvalósítását öleli fel. A beruházás fő eleme a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új campus épülete, mely oktatási célokat szolgálna. Ezzel párhuzamosan átépítenék a Bródy Sándor utca 15. szám alatti műemléki épületet, amely az egyetem működését támogató központi szervezeti egységek irodái számára készül. A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik.

A rendelkezésére álló anyagi fedezet összege azonban nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem.

A K?zti Zrt. ?s a Hamburg C Kft. tervezheti k?z?sen a PPKE ?

 
Kruppa Gábor, a Hamburg C Kft. vezető tervezője és Tima Zoltán, a Közti Zrt. vezető tervezője, a győztesek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új belvárosi campusának megtervezésére kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén a Pollack Mihály téren, a Magyar Rádió volt Márványtermében 2021. november 11-én
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az egyetemnek ugyanis nettó 10 milliárd 986 millió forintja van erre a célra. Ezzel szemben a Laki Épületszobrász Zrt. nettó 27 milliárd 256 millió, a Vemév-Szer Építő – és Szerelőipari Kft. nettó 26 milliárd 316 millió, továbbá közös ajánlattevőként a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft., a Laterex Építő Zrt., és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nettó 25 milliárd 478 millió forintos ajánlatot tett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk