Óriási átverés a Fidesz rezsicsökkentése, de Németh Szilárd még mindig ezzel kábítja az embereket

  • narancs.hu
  • 2018. március 9.

Gazdaság

Kaphatnánk olcsóbban is a szolgáltatásokat, de a kormány inkább megpróbál átverni mindenkit.

Mi is többször írtunk róla, mekkora átverés a Fidesz rezsicsökkentésnek nevezett „csodafegyvere”: miközben Németh Szilárd rezsibiztos rendre azzal kábítja az embereket, hogy a kormánynak köszönhetően mennyivel lettek olcsóbbak a rezsiárak, a mostani energiabeszerzési árak lehetővé tennék a lakossági áram-, földgáz- és távhőárak mérséklését, ám a Fidesz nem akar valóban csökkenteni.

Most a mindenkori rezsibiztos, a kormány szellemi fegyvere, Németh Szilárd állt ki sajtótájékoztatóra, hogy ismét elmondja, milyen remek dolog a rezsicsökkentés, és aki bírálja a „téli rezsicsökkentést”, az szégyellje magát.

„Hazug, hiteltelen és cinikus az ellenzék rezsikérdésben, hiszen azok beszélnek, akik kormányon sárgacsekk-adósságba taszították az embereket, folyamatosan növelve a kiadásokat” – mondja a kormánypárti gondolkodó, aki tegnap még arról beszélt, hogy túl sokan járnak egyetemre, több embernek kellene visszamennie a gyárakba.

Németh szerint „a szocialisták kormányon megengedték az akkor még teljes egészében idegen kézben lévő lakossági szolgáltatóknak, hogy kizsebeljék a magyar embereket, mégis folyamatosan bírálják a rezsicsökkentést”.

Németh szokása szerint kommunistázott is: „az elvtársak azt ígérték, nem lesz gázáremelés”, majd 2002 és 2010 között engedték, hogy tizenötször emeljék a gáz árát, az eredeti háromszorosára. „Akkor a magyarok fordították a fizetésük legnagyobb arányát gázszámlára Európában, ma viszont a harmadik legalacsonyabb ár van Magyarországon. Az összegyúrt ellenzék újra Brüsszelt és a multinacionális gázszolgáltatók érdekeit képviselné, ők idegen érdekeket szolgálnak, nem a magyar fogyasztók érdekeit” – magyarázta a Fidesz alelnöke.

Ezt mivel magyarázza meg a Fidesz? A rezsicsökkentés miatt magasabb a gáz ára Magyarországon

A jelenlegi energiabeszerzési árak lehetővé tennék a lakossági áram-, földgáz- és távhőárak mérséklését. De a Fidesz-kormány nem akar csökkenteni. Egy korábbi interjúnkban Holoda Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi, energetikáért felelős helyettes államtitkára magyarázta el, hogy miért hatalmas átverés a rezsicsökkentés.

Figyelmébe ajánljuk