Orosz üzletemberek jelentek meg a Balatonnál

  • B.P.M
  • 2019. július 18.

Gazdaság

Az egyik projekthez még állami támogatást is kaptak.

A legendás siófoki Palace diszkó területén luxushotel épülhet. A Napi.hu információi szerint az egyik vevő az RRZP Invest Kft. lehet, aminek tulajdonosa Rahimkulov Ruszlan Megdetovics. Az orosz vállalkozó apjának, Megdet Rahimkulovnak családi vállalkozása, a Kafijat Zrt. az OTP Bank részvényeinek a 7,43 százalékát birtokolja.

A portál beszámolója szerint a nem végleges tervek szerint 40 szobás luxushotelt alakítanának ki a szórakozóhely területén, amihez 792 millió forintos támogatást nyertek a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési programból.

Szakmai körökben régóta pletykálnak róla, hogy az említett orosz család számos siófoki szállódát és vendéglátóhelyet vásárolt meg. A híreszteléseknek nem alaptalanok: a siófoki Residence Hotelt működtető Residence Balaton Hotel Kft.-ben feltűnik tulajdonosként a Greenovatív Kft., amely ugyancsak Rahimkulov érdekeltségébe tartozik.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?