Pénzbírságot kapott a bíróságtól a vizes vébét szervező cég
KeUpernyoUfotoU_2019-07-28_-_15.29.31.png

Pénzbírságot kapott a bíróságtól a vizes vébét szervező cég

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 21.

Gazdaság

Az állami Bp2017 Kft. a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a Hosszú Katinka klubját működtető céggel kötött szerződéseit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság százezer forint pénzbírságot szabott ki a vizes vb-t szervező, állami tulajdonú Bp2017 Kft.-re, mert az a jogerős bírósági ítélet ellenére továbbra is titkolja, milyen feltételek mellett használhatta az Iron Corporation az állami pénzből működtetett Duna Arénát, írja a 24.hu.

A portál több mint két éve próbálja kideríteni, hogy a Hosszú Katinka klubját, az Iron Aquaticset működtető cég, az Iron Corporation milyen feltételekkel Duna Arénát. Hosszú klubja már megépítése óta fő használója az állami pénzből épített és működtetett uszodának. A 2017 tavaszán indított perben 2018 végén született meg a jogerős ítélet. E szerint a Bp2017-nek ki kell adni, hogy az Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződéseiket mekkora összegre és milyen célra költötték, továbbá szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek.

Figyelmébe ajánljuk