Schobert Norbi nem fizette be a negyvenmilliós versenyhivatali bírságát

  • narancs.hu
  • 2023. június 12.

Gazdaság

A GVH elrendelte a teljes bírságösszeg végrehajtását.

Ahogy arról május elején mi is beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, a hivatal ezért 40 millió forintra bírságolta Schobert Norbi céget. A GHV akkor azt írta, a vállalkozás együttműködött a hatósággal, beismerte a jogsértést és lemondott a jogorvoslat lehetőségéről, a bírságot ezt figyelembe véve mérsékelték 40 millió forintra a büntetést.

Most azonban kiderült, Schobert Norbi a harmincnapos határidő lejártával, részletfizetési lehetőség mellett sem fizette meg a pénzbírságot. A Gazdasági Versenyhivatal az Index megkeresésére elárulta: a cég részletfizetést kért és kapott a 40 millió forintos bírság befizetésére, ugyanakkor már a legelső részletet sem teljesítette határidőn belül, ezért a GVH Versenytanácsának el kellett rendelnie a teljes bírságösszeg végrehajtását. 

Ezen kívül a magasabb összegű bírság elkerülése érdekében vállalt megfelelési programot sem igazolta határidőre a vállalkozás, így

a GVH a megfelelési program végrehajtását is elrendelte, a mulasztás súlyossága miatt a maximális, mintegy 23 millió forintos végrehajtási bírság kiszabásával együtt. 

Schobert Norbi az Indexnek elmondta, szerinte ő együttműködő volt versenyhivatallal, és állítása szerint nem folytatta a fogyasztók megtévesztését, vagyis szerinte eleget tett a megfelelési programnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk