Százmilliárddal költött a tervezettnél többet sportra a kormány 2022-ben

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Gazdaság

Sőt, a címben lefelé kerekítettünk, valójában százmilliárdnál is nagyobb lett a túlköltekezés!

31 százalékkal többet a tervezettnél, tehát 232,6 milliárd forint helyett 339,3 milliárd forintot költött idén a kormány sportra – írja az mfor.hu a 2022-es költségvetés zárszámadási törvénytervezete alapján.

A szám még durvább, ha az államkasszából hiányzó, tao-támogatás formájában a sportba áramló pénzeket is hozzá számoljuk: az ugyanis újabb 107,4 milliárd forint, tehát a tervezett 340 milliárd forint helyett 446,8 milliárd sporttal összefüggő kiadása volt az államnak tavaly. Fontos megjegyezni, hogy bár óriási túlköltekezésről van szó, az is emelte az összeget, hogy a 2022-es költségvetés még három százalék inflációval számolt, ám az 14,5 százalék lett.

Ebből a 446 milliárdból főleg építkezésre költöttek, 148 milliárdot: 77,5 milliárdba került a Nemzeti Atlétikai Központ, 11,2 milliárdba a a Kovács Katalin Kajak-Kenu Sportakadémia előkészítése és megvalósítása, 9,2 milliárdba  a karcagi szabadidő és sporttelep fejlesztése, többek közt. 

A lap külön kiemeli, hogy tanuszodákra például jóval kevesebb pénz jutott a tervezettnél, 10,2 milliárd helyett csak 7,1 milliárd.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk