Mészáros Lőrinc cége javítja négy évig a mentőkocsikat

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Gazdaság

Négymilliárd forintos megrendelést nyert meg az OMSZ-től a még a helyesírási szabályokat is felülíró cége.

Mészáros Lőrinc autószerelő vállalkozása javíthatja a mentőautókat a következő négy évben, összesen négymilliárd forintért – derül ki a 444 által észrevett Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

A közbeszerzés tárgya gépjárművek teljes körű garancia-és szavatossági időn túli javítása, melyeket az Országos Mentőszolgálat a saját műhelyében bármely okból nem tud, vagy nem akar elvégezni. A keretösszeg évente egymilliárd forint a következő 48 hónapban.

Az OMSZ ajánlatkérésére nyílt pályázat útján két cég jelentkezett be, a tényleg hibás helyesírással bejegyzett Mészáros Autó Javító Kft. és Turcsán Autószervíz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Az utóbbi egy nagyon kis cég, mindössze hét alkalmazottja van, és a tavalyi bevételük kevesebb, mint negyedannyi volt, mint amennyi munkát csak az OMSZ-től kaptak volna. A pályázatuk végül érvénytelen is lett, szemben a Mészáros-céggel, amelynél szerencsére minden nagyon rendben van: 650 millió forint árbevételt könyvelt, bár így is veszteséget termelt, mínusz 383 millió lett az eredménye.

Az ország leggazdagabb embere nagyot kaszál mostanában autó fronton is, szervize és kereskedése is van, ez utóbbi is jól teljesít közbeszerzéseken.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk