Tiborcz is kiszáll a NER nagy ingatlanos cégéből

  • narancs.hu
  • 2020. április 22.

Gazdaság

Mészáros Lőrinc után.

„Annak idején azért is kezdtem el komolyabban ingatlanbefektetésekkel foglalkozni, mert ez egy olyan terület, amelyet kevésbé érintenek állami és önkormányzati tenderek, én pedig még a látszatát is el akartam kerülni annak, hogy a személyem miatt előnyben részesülnének az érdekeltségeim. Ahogy korábban is jeleztem, nem kívánok olyan cégben tulajdonos lenni, amely állami és önkormányzati támogatások elnyeréséért indul.

Az Appeninn Nyrt. most – két balatoni ingatlanfejlesztési projektjéhez – vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a független menedzsment döntése alapján beadott pályázatok útján, amely véleményem szerint összhangban van a társaság hosszútávú érdekeivel. A fenti vállalásom alapján azonban fel kívánom oldani az ellentmondást és meg kívánok válni a társaságban meglévő érdekeltségemtől” – indokolta döntését a 444.hu-nak Tiborcz István, Orbán Viktor veje.

Szerda délután a budapesti tőzsde honlapján jelent meg egy közlemény, ami szerint a BDPST Zrt. vevőt keres a társaság által birtokolt összes Appennin részvényre, tehát a cég 29,3 százalékára. A vállalkozás Tiborczé, az Appeninn pedig egy jelentős ingatlanos cég, amelynek papírjait az elmúlt két évben vásárolta fel Mészáros Lőrinctől.

Tiborcz István meggyőződése, hogy „az Appeninn Nyrt. reputációjára árnyat vetettek az elsősorban a személye ellen irányuló, politikai indíttatású támadások, és ezen sajnos sem a társaság önmagukért beszélő üzleti eredményei, sem a tőzsdei jelenlét, illetve az azzal járó transzparencia nem tompított, sőt. Az ilyen jellegű támadások nemcsak a társaságnak és a BDPST tulajdonában lévő részesedésnek, hanem valamennyi kisbefektetőnek is ártottak.”

Április 1-én derült ki, hogy a két cég a Club Aliga nevű üdülőterület, illetve a balatonfüredi kikötő fejlesztésére kapott összesen 2 milliárd forintot. Mészáros a saját részvényeit néhány nappal ezelőtt eladta, indoklás nélkül, és most Tiborcz is erre készül.

Mindeközben kétmilliárdot kapott Mészáros és Tiborcz cége kikötőfejlesztésre

Füreden és Aligán költhetik el. Két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint támogatást a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében - tette közzé az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.