Több mint egy év múlva tudják megoldani az MVM számlázási problémáit

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Gazdaság

Addig a fogyasztók "gyorshitelt" adnak a gázműveknek.

Csak 2025-re tudják megoldani, megújítani az MVM gázszámlázási gyakorlatát – mondta Lantos Csaba az RTL Híradónak, miután sokak tíz-tizenöt ezer forinttal magasabb számlákat kaptak a megszokottnál. A probléma megoldása a teljes informatikai rendszer átalakításával jár.

Szeptemberben sokaknak a megszokott 37 köbméteres rezsicsökkentett gázmennyiség helyett csak 17-18 köbmétert számoltak el körülbelül 102 forinttal, novemberben ismét hasonló gondok voltak. Az MVM később egyébként korrigálja a túlfizetést, visszaszámlázza az összeget, de így a fogyasztók akár hónapokon keresztül is megelőlegeznek az MVM-nek egy jelentősebb összeget.

A miniszter a bizottsági meghallgatáson elismerte, hogy nem helyes, ha „az állampolgár gyorshitelt ad az MVM-nek”: már dolgoznak az MVM számlázásának átalakításán, de mostanra azonban kiderült, hogy egyelőre erre várni kell. A félreértéseket az okozza, hogy nem derül ki világosan, hogy a kedvezmény az időjárástól függ, ráadásul ez dinamikusan változik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk