Több mint kilencezren igényeltek rezsitámogatást a fővárostól

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 24.

Gazdaság

A legtöbben évi 24 ezer forintot kérnének.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta,  a támogatásra az év eleje óta szeptember végéig 862 igényt nyújtottak be, október elsejétől, amikor bővítették a támogatást, november 15-ig pedig 8138 kérelem érkezett. Ezek 90 százaléka érvényes, 10 százalékuknál hiánypótlásra van szükség.

Az évi 24 ezer forintos támogatást az igénylők 65 százaléka kérte, 35 százalékuk pedig az évi 48 ezer forintos támogatást. Október elseje és november 15. között 250 millió forintnyi kérelem érkezett be.

A főpolgármester-helyettes azt is elmondta, hogy a lakásrezsi-program folytatódik, a kérelmeket továbbra is be lehet nyújtani, a fővárosi lakásrezsi-támogatást a kerületi támogatásokkal együtt lehet igényelni.

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendeletet, amellyel jelentősen bővítették a támogatásra való jogosultságot, valamint duplájára emelték a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint - évi 24 ezer forint - támogatásban részesülhetnek.

Kiss Ambrus szólt arról is, hogy októberben 8167 álláskereső kért ingyenes havi bérletet. Egy évvel ezelőtt 7635 álláskereső élt a lehetőséggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk