A Mi Hazánk arra buzdítja a kormányt, hogy ne fizessen semmit az Európai Uniónak

  • narancs.hu
  • 2022. november 24.

Gazdaság

Külön fáj nekik, hogy pénzt adunk Ukrajnának.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió vezetése befagyaszt, valójában elvesz 3000 milliárd forintot Magyarországtól” – írja a Mi Hazánk ma esti közleményében. A szélsőjobboldali párt szerint: ezzel ugyanis nem a magyar kormányt büntetik, hanem a magyar embereket. „A Fidesz a saját holdudvarának finanszírozásához meg fogja találni a forrásokat a magyar költségvetésből. A magyar vállalkozásoktól, a magyar dolgozóktól, nyugdíjasoktól, családoktól, önkormányzatoktól veszik el azt a pénzt, ami nem adomány, hanem annak az üzleti megállapodásnak értelmében jár, amelynek következtében a multinacionális cégeken keresztül rengeteg pénzt kipumpálnak Magyarországról, és használják a magyar munkaerőt és a piacunkat is.”

 
A Mi Hazánk megemlékezése 2022. október 23-án
Fotó: MTI/Soós Lajos

A párt közleményében arra sem rest kitérni, hogy a magyar kormány támogatni fogja Ukrajna újjáépítését – ahogy mi is megírtuk, nem a közös hitelfelvétellel, hanem a magyar államkincstárból –, de a Mi Hazánk abban csúsztat, hogy 70 milliárd forintnyi (187 millió euró) támogatást minden évben odaadjuk a szomszéd országnak. „Az Orbán-kormány, brüsszeli nyomásra, évente (!) 70 milliárd forinttal akarja Ukrajnát támogatni a magyar adófizetők pénzéből. Miközben itthon romokban az oktatásügy, egészségügy, alacsonyak a bérek, a nyugdíjak, egekben az árak, az infláció.”

A Mi Hazánk közleménye azt nem részletezi, hogy bár Magyarország valóban több pénzt küldött Brüsszelbe 2021-ben, mint korábban (2020-ban 449 milliárdot, tavaly már 610-et), a hozzájárulás nagysága a gazdasági növekedéstől függ, és a helyreállítási alap nélkül is, még mindig jóval több EU-s pénz érkezik be, mint amennyi kimegy. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk