Vajna Tímea nem tud az örökölt 13 milliárd forint adósságról

  • narancs.hu
  • 2019. november 18.

Gazdaság

Ezt üzente a vagyonáért aggódó sajtónak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, úgy tűnik Vajna Tímea jelentős adósságot örökölt. Mint írtuk  amióta nem Andy Vajna menedzseli a birodalmat, megnőttek a tartozások is. Az AV Investments adósságállománya tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt, ám júliusban már – részben az összevonások következtében - már 42 millió 691 ezer dollár, azaz mintegy 13 milliárd forint a tartozás.

A hír hallatán Vajna Tímea sajtósán keresztül üzent a hírt robbantó 24.hu-nak, miszerint nem tud a 13 milliárd forintos állományáról, és vizsgálatot fog kérni.

A lap arról is ír, hogy a rövid lejáratú kötelezettségek között nem csak az adósságokat kell kimutatni. Bár az AV Investments kötelezettségállományának tételeit a vagyonmérleg tervezetében nem részletezik, így nem tudható, pontosan mit soroltak a kötelezettségek közé, de a korábbi évek zárómérlegeibe ezen a soron a legnagyobb összeg a kapcsolt vállalkozások, leánycégek  által év közben fizetett osztalékelőlegeket mutatták ki.

Nem zárható ki tehát az sem, hogy Az AV Investments kötelezettségállományának növekedése azt jelzi, leánycégei jelentős osztalékelőleg fizetésekről döntöttek az első fél évben, és még a tavalyinál is több profitot vehetnek ki  a leánycégekből.

Figyelmébe ajánljuk