Hatalmas adósságot is örökölt Vajna Tímea
vajna-timea_top_story_lead.jpeg

Hatalmas adósságot is örökölt Vajna Tímea

  • narancs.hu
  • 2019. november 18.

Gazdaság

Egyszerűsödik a cégháló, kiderültek a tartozások is.

Egy cégbe fogják össze a néhai Andy Vajna cégeit, a megmaradó AV Investments Kft. Ez fogja össze például a jól jövedelmező kaszinókat, és ez a cég Vajna Tímea örökségének a része, írja a 24.hu.

Az már korábban kiderült, hogy Vajna Tímea egy másik cégből mintegy 37 milliárd forintot örökölt. Ám a bonyolult, több országon átívelő  offshore cégháló miatt nem tudni, mikor férhet hozzá a vagyonhoz.

Most az is kiderült, hogy amióta nem Andy Vajna menedzseli a birodalmat, megnőttek a tartozások is. Az AV Investments adósságállománya tavaly év végén 5,5 milliárd forint volt, ám júliusban már - részben az összevonások következtében - már 42 millió 691 ezer dollár, azaz mintegy 13 milliárd forint a tartozás.

Ráadásul a teljes összeg a rövid lejáratú kötelezettségek között szerepel, tehát egy éven belül rendezni kell.

A cégben elvileg van pénz amúgy, június végén 12,7 millió dollárnyi (bő 3,8 milliárd forint) forgóeszközt, illetve 10,4 millió dollárnyi (3,1 milliárd forint) értékpapírt tartottak nyilván a könyvekben, továbbá 16 millió dollárt (4,8 millád forintot) tett ki a vagyonkezelő követelése, azaz ennyivel tartoztak mások a cégnek.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?