Várkonyi Andrea új cége négy hónap alatt 35 milliót hozott neki

  • narancs.hu
  • 2021. június 1.

Gazdaság

Ők kezelik a Mészáros-csoport jótékonysági programját is, úgy tűnik, jól fizet.  

A tavaly szeptemberben alapított Whitedog Media Kft. már az első hónapjaiban majd' 53 millió forint profitot ért el - írja a hvg.hu a vállalat éves beszámolója alapján. 

A dokumentumok szerint Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc menyasszonyának cége, a Whitedog Media Kft. 127 millió forint nettó árbevétel után 52,8 millió forint adózott eredményt ért el működésének mindössze első négy hónapjában.

A profitból Várkonyi 35,25 millió forint osztalékot vett ki,

a cég másik tulajdonosa, Gergely Judit 11,75 millióhoz jutott.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a cég a működése első négy hónapjában 33,3 millió forint személyi jellegű ráfordítást fizetett ki az öt dolgozója után, vagyis egy dolgozóra az átlagos havi bérköltség és járulék együtt 1,66 millió forint volt.

 

Várkonyi a HVG érdeklődésére a cég tavaly szeptemberi alapításakor csak annyit mondott: elkerülhetetlenné vált, hogy ő és a stábja saját céggel folytassa a tartalom- és műsorgyártást. A cég azóta a pesti Andrássy úton bérel irodát, Mészáros Lőrinc szecessziós villájában. Azt, hogy Mészáros és Várkonyi hamarosan összeházasodnak, csak hónapokkal ez után jelentették be - emlékeztet a lap. A cég feladata a Mészáros-csoport jótékonysági programjának menedzselése is. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk