Visszahívott egy jégkrémet az Auchan

  • MTI
  • 2021. július 9.

Gazdaság

Az árát blokk nélkül is visszatérítik. 

Feltételezett etilén-oxid szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a forgalomból az Auchan Menta ízű jégkrémet – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A visszahívás az 500 grammos kiszerelésű, 2023. március 31-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik. A jégkrém bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el.

 
Kép az Auchan Menta nevű jégkrémjéről
Fotó forrása: Nébih
 

A Nébih tájékoztató oldala szerint a az etilén-oxid egy szintetikusan előállított gáz, használják intermedierként más szerves anyagok előállítására (például etilén glikol), orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésére (például Indiában a szezámmagot Salmonella ellen).

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk