Nagy Gergely Miklós kapta a Paul Lendvai-díjat

  • narancs.hu
  • 2020. december 17.

Hírek

Volt kollégánk, a 24.hu munkatársa, a vásárosnaményi varrónőknől írt riportjáért részesült az elismerésben.

A névadó által 2012-ben alapított elismerésben minden évben egy, a nyomtatott és internetes sajtóban kiemelkedő politikai-közéleti-társadalmi témájú cikket jegyző magyar újságíró részesülhet. A járvány miatt elmaradt a hagyományos díjátadó, de virtuális formában idén is kiosztásra került a Paul Lendvai-díj. A pályázatokat elbíráló kuratórium elnöke Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, tagjai pedig Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője és Lipovecz Iván, a HVG korábbi főszerkesztője.

A 2020-as elismerést Nagy Gergely Miklós, a Magyar Narancs korábbi, a 24.hu jelenlegi újságírója kapta a munka nélkül maradt vásárosnaményi varrónőknől írt riportjáért.

A díj alapítója a rendkívüli körülmények miatt ezúttal írásban méltatta a díjazottat. „Ezt a riportot újságírói iskolákon vagy tanfolyamokon kellene példaként bemutatni. Egy szimbolikusan ható pillanatfelvétel az egyre rosszabbodó gazdasági helyzetről Magyarországon s a Fidesz uralta közigazgatás és a helyi polgármester tehetetlenségéről egy válsághelyzetben.” – fogalmazott Paul Lendvai. Hozzátéve: „Nagy Gergely Miklós és kollégái nemcsak a mai olvasóknak, hanem a jövő magyar történészeinek is értékes adatokat és benyomásokat szolgáltatnak. Munkájuk jelentősége szinte felmérhetetlen, hiszen a hazugság mestereinek és terjesztőinek kimeríthetetlen pénzügyi források állnak rendelkezésre.”

Korábbi munkatársunknak mi is szeretettel gratulálunk!

Figyelmébe ajánljuk