Ők sem lesznek gyarmat

  • narancs.hu
  • 2013. november 25.

Hírnarancs

Rájöttünk! A 6+3 meg a 8+1 is kilencet ad ki. Ez még mind semmi. A holland–magyar vb-selejtező dátumának számjegyeit egyenként összeadva (2013. 10. 11.) szintén 9-et kapunk. Na és ha a londoni alázás dátumával ugyanígy cselekszünk (1953. 11. 25.), majd az eredmény számjegyeit (27) összeadjuk? Naná, hogy 9. Nem tudjuk nem észrevenni a 9-es szám fátumszerű felbukkanását a magyar foci sorsának alakulásában. Miért mondjuk el mindezt? Ne legyen igazunk, hogy a mai unásig ünnepelt hatvanadik évforduló után még 30 évet kelljen várni egy újabb fényes focigyőzelemre, csak hogy kijöjjön az a fránya 9-es. Legyen inkább csak simán kilenc év. Vagy annyi se. A számmisztika meg kapja be.

false

Ukrajna sem szeretne gyarmat lenni. Oroszországé! Ukrajnában százezrek tüntettek az EU és Európa  mellett. Az ukrán kormány november 22-én leállította az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás aláírása érdekében folytatott felkészülési folyamatot, és döntött az Oroszországhoz való közeledésről. Ez az eddigi legnagyobb megmozdulás a narancsos forradalom óta.

false

 

Fotó: Szerhij Dolzsenko – MTI/EPA

Titkos tárgyalások előzték meg az Irán és hat nagyhatalom között szombaton Genfben aláírt nukleáris megállapodást. Az egyezmény megvalósítása – Barack Obama elnökségének vitathatatlanul legfontosabb külpolitikai győzelme – az 1979-es iráni forradalom óta történt legjelentősebb megállapodás Washington és Teherán között. Irán hozzáférhet 4 milliárd dolláros olajárbevételének befagyasztott számláihoz, felfüggesztik az arany-, olajszármazék-, autó- és repülőgépalkatrész-kereskedelmi korlátozásokat. Cserébe Teherán vállalja, hogy korlátozza nukleáris tevékenységét.

false

Dögölj meg, fattyú! Minden eddiginél szigorúbban szabályozná a lovardák működését a Nemzetgazdasági Minisztérium új rendelete. Az ismeretlen származású, szaporítási engedéllyel nem rendelkező méneket zugméneknek neveznék, csikóikat pedig zugcsikóknak, mivel létezésük tulajdonképpen jogszabályellenes. Ha az önjelölt tenyésztő lebukik zugcsikójával, százezer és húszmillió forint közötti bírságot szabhatnak ki rá. Szaporítási? Engedély?

false

 

Fotó: www.lovasterapia.eu

Ezek megölték Briant, szemetek! A Family Guy beszélő piás kutyája 1998 óta minden epizódban szerepelt. Eddig. Emlékezzünk meg róla egy rövid bejátszás erejéig.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.