A Fideszt teljesen padlóra küldte a Quaestor; már félrebeszélnek

  • narancs.hu
  • 2015. március 29.

Hírnarancs

A debreceniek tüntettek, Tarsolyt mégis előzetesbe tették, Vona nem nyugszik, az MTVA megint talált valakit, akivel jótékonykodhat. Hétvégi hírek.

Tarsoly előzetesben

A „hazug, csaló, tolvajbanda” ellen tüntettek ma a Quaestor-károsultak Debrecenben – írja a civishir.hu. A tiltakozók nyílt levelet fogalmaztak meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György jegybankelnök és Polt Péter legfőbb ügyész részére. Úgy vélik, „valódi és felelős felügyeleti ellenőrzés mellett ekkora fiktív összeg mozgása nem fordulhatott volna elő a pénzpiacon”.

A tüntetésre annak ellenére vagy éppen azért került sor, hogy szombaton a Legfőbb Ügyészség semmitmondó és önfényező közleménnyel válaszolt a nyílt levélre, illetve közölték azt is, hogy még nem döntöttek róla, hogy előzetesbe helyezik-e Tarsoly Csaba Quaestor-főnököt, akit csak csütörtökön vitt el a rendőr. De vasárnap délután felszállt a füst, mégis előzetesbe rakták Tarsolyt.

false

Fotó: MTI

Van, amit úgy látszik, a Fidesz sem mer megtenni, bár elég sok ráfér az arcukra, figyeljék csak:

A Fidesz pofátlansági rekordja

Miért engedtek brókereket a kormányuk közelébe és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában?” – teszi fel a kérdést szombati közleményében a Fidesz-frakció, ám egy percig se gondoljuk, hogy eljött a pártszakadás ideje. A címzett ugyanis nem Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter, hanem az előző kormányok. Megáll az ész!

Vona a kiskutyák és a zsidók legjobb barátja

A Jobbik elnöke a Magyar Nemzet újságírójának mutatta be legújabb maskaráját. „A Jobbik osztozik minden áldozat gyászában – így a zsidóságéban is –, és ennek a gyásznak a megsértését vállalhatatlannak tekintjük” – mondja például, de beszél ő német, sőt már-már amerikai nyitásról is. A legszebb mégis az, ahogy kikacsint az övéire.

Nincs itt kettős beszéd? Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy hangfelvételen arról beszélt, hogy a »cukiságra« a kommunikáció miatt van szükség, de nagyon örül, hogy a Betyársereg radikálisabb üzeneteket is közvetíthet” – kérdezi az újságíró, mire Vona: „Nem hiszem, hogy kettős beszéd lenne, ugyanarról beszélt, amiről én is. A programunkat meg kell őrizni, de képesnek kell lennünk úgy bemutatni, hogy a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek is szimpatikus legyen.”

Vagy úgy? Ezek szerint így fest az annyit hajtogatott Jobbik-féle igazmondás?

Megfejtik a légi katasztrófát

A legfantasztikusabb híreket Germanwings-ügyben megint a német Bild – s nyomában a Blikk – szállította. Most a másodpilóta barátnőjét sikerült megtalálniuk, aki elmondta, hogy „amikor meghallotta a légi katasztrófáról szóló híreket, rögtön eszébe jutottak a férfi szavai, amelyek szerint »egy napon olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki megismeri a nevét«”. Megtudhattuk azt is, hogy az „Andreas Lubitz düsseldorfi lakásában lefoglalt iratokból kiderült, hogy a másodpilóta régóta több orvos kezelése alatt állt. A házkutatás során lefoglalt iratok között betegállományba helyezésről szóló aktuális, a keddi napra is vonatkozó, összetépett dokumentumok is voltak, ami az előzetes értékelés szerint alátámasztja azt a feltételezést, hogy a férfi titkolta betegségét”.

false

Fotó: MTI–EPA

Ám a formula.hu-nak ezt is sikerült felülmúlnia, amikor szombaton azt írták, hogy a szintén autóversenyzőként tevékenykedő Sebastian Stahl, a Schumacher fivérek féltestvére, azt fontolgatta, a lezuhant járattal akart hazautazni Barcelonából. Mi jöhet ezután? Hogy a német labdarúgó-válogatott, a Scorpions együttes és Angela Merkel is majdnem az elátkozott gépre foglalt jegyet?

Ó, dehogy! Inkább a köztévé. A 444.hu vesézte ki a témát körüljáró szombati adásukat. Fábián Barna műsorvezető Bilkei Pál kriminálpszichológussal és Hardicsay Gáborral, a Polgári Légiközlekedési Hatóság főorvosával beszélgetett, és Fábián ilyenekkel jött elő: „Ez ugye egy Airbus gép. Ez egy európai gyártmány, koprodukcióban készült, nem Boeing, nem amerikai. A két légitársaság, pontosabban gyártó cég mindig is rivalizált egymással, már azt sem lehet kizárni, hogy ez is benne van a levesben.”

Azért jegyezzük meg azt is, mit válaszolt a kriminálpszichológus: „Nagyon is benne van szerintem a levesben. Hiszen az első híradást egy francia újság hozta meg erről az egészről, és elhallgatott, semmi olyant nem írt, hogy műszaki hiba lehet. Hanem csak a pilótának a hibája…”

Egy régi motoros 12 millióért

Az MTVA tavaly novemberben kötött egyéves szerződést Riskó Gézával, miután felmentették a médiaszolgáltatási alap sportfőszerkesztőségének éléről, s Szujó Zoltánt nevezték ki a helyére” – írja a Népszabadság. Riskó új feladata az MTVA megfogalmazásában „a sportszakmai szervezetekkel, jelentős intézményekkel történő kapcsolattartás, valamint a kiemelkedő projektek előkészítése és beindítása” lesz. Azt már a Népszabadság derítette ki, hogy havi 1 milliót kap ezért.

Ennek örömére tekintsék meg azt a riportfilmet, amit Riskó – nem „sportszakmai minőségben” – Zámbó Jimmy halála után készített az özveggyel és Lagzi Lajcsival.



Figyelmébe ajánljuk