Akinek van gerince, menekül Andy Vajna és Habony Árpád tévéjéből

  • narancs.hu
  • 2016. március 21.

Hírnarancs

Gulyás Márton börtönbe mehet, Molnár Gyula viaskodhat az MSZP-ért, Obama pedig történelmet írt közben egy másik galaxisban. Hírek.
Habony + Vajna, a minőségi televíziózás zálogai

Habony + Vajna, a minőségi televíziózás zálogai

 

 

Menekülnek a Tv2-től. „Hogy a propagandához valaki ilyen gátlástalanul adja szívét-lelkét (és arcát), ahogyan azt Kunfalvi Nóra tette, ez tényleg nóvum, még a 2016-os Magyarországon is” – írtuk a mai Magyarország egyik legsötétebb „riporteréről”, és a vicces az, hogy munkahelyén, a habonyosított Tv2-nél is sokan pontosan ugyanezt gondolják róla: érkezése óta, ahogy a 24.hu írja, „a csaknem 30 fős riporteri gárdával dolgozó szerkesztőség harmada, egy tucat riporter keres nagyon intenzíven állást. Volt olyan szerkesztő, aki név nélkül arra a kérdésre, hogy mi a baj, csak annyit mondott, hogy a dilettantizmus.”

Természetesen mindig vannak olyan alakok, akik simán belépnének még egy ilyen, propagandacélokra kihasznált, hírhamisítást boldogan alkalmazó munkahelyre is: a hírek szerint a Tv2-nél hamarosan újraindul a Napló, méghozzá Hajdu Péter irányításával. A Tv2 ehhez a műsorhoz több régi riportert is megpróbált visszahívni a csatornához, de senkinek nem volt kedve hozzá, ezt az aktust viszont, csak hogy még undorítóbb legyen az egész, ma Vajna tévéje megpróbálta egész egyszerűen elhazudni.

Ja, és azt ugye tudjuk, hogy a fentebb már méltatott Kunfalvi Nóra Juhász Pétert próbálta (semmitől, legkevésbé az ún. kreatív vágástól sem visszariadva) megszívatni, csak éppen nem sikerült neki, de annyira nem, hogy az Együtt alelnökének még az is bejött, amikor a ráirányult igen komoly médiafigyelmet kihasználva pénzbeli támogatást kért azért, hogy folytathassa Orbán Viktor gyanús vagyonosodásának feltérképezését: mai bejelentése szerint ugyanis legalább 3 millió forinttal lett gazdagabb emiatt az elmúlt napokban.

Más, de még belföld. Gulyás Márton a Nemzeti Választási Irodánál lezajlott, kopasz szekrényekkel díszített botrány után levett az épületről két táblát, ezért pedig az ügyészség a 444 szerint elég súlyos büntetést szeretne mérni a renitens figurára: Gulyás akár két év börtönt is kaphat. Tárgyalás: holnap reggel.

A párt most induló, nyár elejéig tartó tisztújítási akciójában a jelenlegi elnök, Tóbiás József mellett Szanyi Tibor, Harangozó Tamás, és a hírek szerint Molnár Gyula, a XI. kerület egykori polgármestere is indul az MSZP elnöki székéért. Gigászok harca ez, nem vitás.

Mindeközben egy másik univerzumban: Barack Obama volt az első amerikai elnök, aki (még tegnap) 88 év (Calvin Coolidge 1928-as vizitje) után először Kubába látogatott. A szimbolikus aktus világosan jelzi, hogy Kuba és az USA, illetve az egész nyugati világ viszonya radikálisan át fog alakulni már a nagyon közeli jövőben is.

De vajon mikor változik meg Észak-Korea? A sztálinista diktatúra sajnos nem adja semmilyen jelét a javulásnak: nemrég hidrogénbombájukkal kérkedtek, most pedig rövid hatótávolságú rakétákat bombáztak bele a Dél-kínai-tengerbe, hogy bebizonyítsák – hát, hogy mit is, azt nehéz volna megmondani, de az ilyesféle izomfeszítés túl sok jót még nem jelentett a világtörténelemben.

Neked ajánljuk