Alföldi Róbert érző és értő emberekért kiált

  • narancs.hu
  • 2015. július 14.

Hírnarancs

Aki a vasfüggöny ellen van, az bevándorláspárti, de senki nem felelős az Andrássy úti szarért. Simicska már nem talicskázik pénzt. Alföldi versben mondja el. Négerezés a Blahán.

Kit érdekel a közvélemény?

„A Fidesz-kormány megkezdte a vasfüggöny újraépítését. Ezzel Orbán Viktor egyedülálló kört zárt be a demokratikus Európa történetében: 1989-ben maga is felszólalt az akkori magyar határra falat kényszerítő szovjet hatalom ellen, ma pedig ő épít újra az ország határára egy falat. Most azonban már nem kényszer hatása alatt cselekszik a kormány, Orbán saját akaratából választja el Európát Európától” – írta ma reggeli közleményében az MSZP – utalva a tegnap elkezdett mórahalmi munkálatokra. Külön kiemelték azt a közvélemény-kutatási eredményt, mely szerint a „magyarok kétharmada szerint a fal nem old meg semmit, és közel ugyanennyien nem is támogatják megépítését”.

Mit gondolnak, mit reagált erre a Fidesz?

Hát ezt„A szocialisták ma újra bebizonyították, hogy bevándorláspártiak: a parlamentben nem támogatták az illegális bevándorlást megfékező szigorító törvényjavaslatokat, ma pedig le akarják bontani az épülő határzárat, az országot teljesen védtelenül akarják hagyni és tárt karokkal várják a bevándorlókat”.
Legyinthetnénk erre az egészre, de sokkal szomorúbb, egyúttal tragikusabb is annál, amilyennek elsőre látszik. Ennél talán csak az a belenyugvás a tragikusabb, ami egy-egy ilyen nyomorult csörtét kísér.

false


Alföldi posztja

A színész-rendező is valami hasonlót gondolhatott, ugyanis Facebook-oldalán ezt a szöveget posztolta:

„Épül a kerítés.

A betyárok elindulnak menekülteket verni.

A hatalom terrorizmussal és betegségekkel fenyeget.

Közben férfiak, nők, gyerekek, családok menekülnek hozzánk a háború, a halál, a megaláztatás és a félelem elől.

Menekülnek semmi nélkül, remegve és reménykedve.

Hozzánk. Magyarországra. 2015-ben.

Ugye az én hazám nem csak kerítést épít?

Ugye az én hazám nem csak menekülteket ver?

Ugye az én hazám nem csak fenyeget?

Ugye az én hazám érti mi történik?

Ugye az én hazám tudja, mi a kiszolgáltatottság, a félelem és a remény?

És mi a segítség és a szolidaritás egy ilyen helyzetben?

Ugye Magyarországon érző és értő emberek élnek?

Tudom, hogy így van.”

Alföldi Róbert egyúttal felkérte közönségét, hogy támogassák a menekülteket segítő Menedék egyesületet.

„Segítsük a segítők állhatatos munkáját. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület majd húsz éve komplex módon támogatja a hazánkba érkező bevándorlókat, konkrétan a Debreceni Menekülttábort és a Fóti Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthonát. Most aktuálisan különösen nagy szükség lenne:

–   az évszaknak megfelelő lábbelire (női, férfi, gyermek),

–    ágyneműre (huzat, párna, paplan) – tisztasági szerekre – gyógyszerre, kötszerre. Segítsünk, hogy segíthessenek!” – írja Alföldi.

Rabok fonják majd a vasfüggönyt

A Népszabadság szerint a tegnap elkezdett mórahalmi szögesdróthúzás még nem az igazi, egyelőre mintakerítésnek nevezik az ügymenetet, ami a tudósítás szerint ekképp zajlott: „Néhány tolólapos traktor túrta a fagyökerekkel teli homokbuckákat hétfő délben Mórahalom külterületén, a magyar–szerb határ közelében. Miután a helyszínre siető tévéstábok elkészítették a vágóképei­ket, a gépek leálltak. A többi katonai jármű egy erdő takarásában állt, az újságírókat csak a földmunkagépekig engedték. Megjelent viszont a helyszínen a Honvédelmi Minisztérium szóvivője, de nem válaszolt sem arra, milyen lesz a fal formája, sem arra, hogy mikor kezdik építeni ténylegesen, teljes erőből.”

A lap információi szerint „a kerítés négy helyett csak három méter magas lesz, viszont novemberre a 175 kilométer hosszú új vasfüggöny teljes egészében elkészülhet”, ráadásul „a büntetés-végrehajtás által felügyeltek fonják majd a kerítést, s készítik el azt a NATO-drótot – ez egy 60-80 centi átmérőjű, éles fogakkal rendelkező dróthenger –, amely az akadály tetejére kerül”.

Nem kell Simicska 700 milliója

Pedig a Közgép ennyivel olcsóbban számolta volna a zajvédő fal kialakítását az M0-s déli szektorán – írja nol.hu

Ám „a munkát 1,76 milliárdért végül az új Közgépként emlegetett Duna Aszfalt Kft. viheti. A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel tulajdonosai révén szoros kapcsolatban álló cég nem magától került helyzetbe. A közbeszerzést kiíró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nél addig osztottak-szoroztak, míg végül az egyetlen érvényes ajánlatból választhatták ki a szerencsést”. Mit mondhatunk erre? Vajon Simicska számolt-e 700 millióval olcsóbban, vagy a Duna Aszfalt 700 millióval drágábban?

Vagy mégsem ilyen egyszerű? Nos, úgy tűnik – és ez tényleg nagy meglepetés –, hogy Mészáros dunásai mégsem ihatnak előre a zajvédő fal kontójára. Miként arról 444.hu beszámol, „Simicska kétharmad áron épített volna felüljárót, a BKK mégsem őt választotta. Most megbüntették a BKK-t, és elmeszelték a tendert”. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy „Simicska és a Közgép több közbeszerzési eljárásban is úgy akart borsot törni a kormány orra alá, hogy jócskán aláígért a vetélytársainak, így pedig nagyon hülyén néz ki minden tender, amit nem a Közgép nyer meg, hiszen messze Simicskáék árai a legkedvezőbbek”. Nos, ez történt a soroksári felüljáró felújításánál, amit mégsem a Közgép nyert. De ki tudja, mit hoz a holnap? A BKK-t most 500 ezer forintra büntették és megsemmisítették a döntést, ráadásul a BKK fizethet még a Közgépnek 7,5 millió forintnyi igazgatási díjat is.

false

A szar nyomában

Az Index oknyomozó tényfeltárói három napja próbálják kideríteni, hogy mégis ki a felelős, hogy disznószar(?) került az Andrássy útra szombaton, a Pride előtt. A riportban a Főkert, a Főkefe, a Főváros, a Főrendőr és a Főkormányhivatal vagy széttárja karját, vagy a másikra mutogat. Különben meg? Érdekel ez még valakit? A cikkből is világosan kiderül, „a trágya egy része még mindig ott van, bár a szaga az arra járók szerint már messze nem olyan kellemetlen, mint szombaton, frissen”.

Only whites

Hazánkban eddig csak romákat dobtak ki ilyen-olyan helyekről „fajra való tekintettel”, és azt is letagadták, ám most úgy tűnik, szintet ugrott az idegengyűlölet. A Blaha Lujza téri McDonald’sból azért vágtak ki két vendéget, mert feketék. „A biztonsági őr árgus szemekkel figyeli, bekapták-e az utolsó falatokat a színes bőrű vendégek, aztán megkéri őket, távozzanak. A fehér és ázsiai vendégek maradhatnak menüjük elfogyasztása után is, a feketék nem. – Ha nem eszel, menj innen kifelé! – parancsolta a napokban a középkorú biztonsági őr egy angolul beszélő fiatalembernek, aki egy szintén fekete férfival beszélgetett. Társa éppen evett, de ő is csak addig maradhatott, amíg le nem nyelte az utolsó falatot. Akkor újra odament hozzájuk az őr, és valósággal kizavarta mindkettőjüket” – írja a Blikk, videofelvétellel is bizonyítva. Természetesen az üzletvezetőnek is van egy-két szava, nos, a feketék drogdílerek. „A mi címünket adják meg az interneten találkahelyként, valamit tennünk kell – magyarázta a vezető, aki egy fényképes listáról is beszélt, amelynek alapján munkatársaik felismerik a drogdílereket. Azt nem árulta el, hogy a kidobott fekete férfiak is szerepeltek-e a névsorban, és ha igen, miért nem riasztották a rendőrséget” – jegyzi meg a bulvárlap. Persze, gyatra magyarázkodás, de nem is lehet megmagyarázni az ilyet.

Figyelmébe ajánljuk