Falus Ferencet védje már meg valaki az unokájától!

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 9.

Hírnarancs

Nemrég a sírás miatt, most a fagyiból lett baj. Hogy ez az ember elvezetné a fővárost?! Elhiszi ezt még valaki? Persze minden baj az Ökotársnál történt. Oszter Sándorról pedig nem lehet rosszat írni. Itt is Lázár kutyul be? Na ne! Keddi hírek.

„Szegény” Falus Ferencnek megint az unokája miatt lett baja! Most nem leöntötte őt hideg vízzel, hanem csak elvitte fagyizni (de megint ezek a jeges mínuszok…), mire tüntetés támadt, Falus pedig megint elkezdett összevissza beszélni. (Hogy ő először viccnek mondta, hogy nem érti, hogy az Ökotársnál miért van annyi rendőr, abban az a szomorú, hogy ezen az eseten speciel semmi vicces nem volt. De komolyan! Viccelni azon, hogy a rendőrök úgy rohannak le tisztességes embereket, mint valami maffiát?! Viccelni ezen? Normális ez a fickó?) Egyszóval Falus újra kiállította a bizonyítványát arról, hogy alkalmatlan a ráosztott szerepre. Be kéne ezt már látni. (A fagyiügy itt van összefoglalva.)

Fagyi nélkül

Fagyi nélkül

Fotó: MTI

Az Ökotárs elleni tegnapi brutális támadás már a norvég kormánynál is kiverte a biztosítékot. Vidar Helgesen európai ügyekért felelős miniszter azt írta közleményében: „A tegnapi rendőri fellépés elfogadhatatlan és azt mutatja, hogy a magyar kormánynak célja, hogy a vele szemben kritikus nem kormányzati szervezetek tevékenységét ellehetetlenítse. Azt is jelzi, hogy a magyar kormány eltávolodott a demokráciára és az emberi jogok tiszteletére épülő közös európai értékektől.” A levél itt elolvasható. Az eseményekről készült összefoglalónk pedig itt.

Nemcsak a civilek, de a médiamunkások is kapnak rendesen. Oszter Sándor állítólagos ittas vezetése olyan fontos téma, hogy egyből a rendőrség ugrik rá. Konkrétan elveszik a Blikk újságírójának mobilját. „Az ügyben eljáró ügyész korábban már kihallgatott, akkor tudtára adtam, hogy lapunk hitvallásával ellentétes, hogy felfedjem informátorunkat. Ekkor a bírósághoz fordultak. Ezután ismét felhívtak, és azt mondták, még egy apróság miatt szeretnék, ha bemennék az ügyészségre. Ami ezután ott történt, az igazán megijesztett" – mesélte a Blikkben Koós Szabolcs. „Mivel továbbra sem voltam hajlandó elárulni az informátor nevét, az ügyész azt mondta, adjam át a mobilomat. Ezt is megtagadtam, hiszen a telefonomon több lényeges, sőt titkos információ található. Ezután életemben először rendőrt hívtak rám! Az ügyész tárcsázta a VIII. kerületi kapitányságot, azonnal zsarukat kért az épülethez, azzal indokolva az intézkedést, hogy ellenszegülök” – mondta Koós, akit az egyenruhások kiérkezéséig egy előállító helyiségbe vittek. „Három megtermett férfi érkezett, és az igazat megvallva, akkor már kezdtem nyugtalan lenni. Rohanva jöttek, azt kérdezgették, hol van az a személy, aki ellenszegül. A járőrök ezután egy irodába kísértek, és azt kérdezték, átadom-e a telefont. Mint mondták, lehet így és lehet bilincsben is. A következő pillanatban már el is kezdték a motozást.” Az ügy részleteiről itt olvashat bővebben.

De hogy ez mitől lesz politika? Hát úgy, hogy Oszter Sándor felesége, Donatella asszony – aki most a Balaton mellett lenne polgármester – Lázár János oldalán virított nem is olyan rég – emlékeznek? – fácánozás. Ebből persze a hülye is összerakja, hogy miről van itt szó – mármint összeesküvés-elméletileg.

Ehhez képest a Népszabadság fotósának az ügye (vagy mije) már-már viccesnek hat. Már ha lehet azon nevetni, hogy egy állami hivatal nettó hülyének néz mindenkit, és azt akarja elhitetni, hogy egy arra sétáló, természetesen a munkások számára idegen fotós kérésére, bárki beleugrik a kútba.

Cserkésznek lenni pedig újabban jó. Milliárdokat vág hozzád a kormány. Cserébe pedig csak Semjén Zsoltot kell elviselni.

Michael Schumacher, korábbi F1-világbajnok ma elhagyhatta a kórházat. Nyolc hónapot kellett várni erre a súlyos síbalesete után. „Mostantól otthon folytatódik Michael rehabilitációja. Az utóbbi hónapokban és hetekben jól haladt a felépülése súlyos sérüléseiből, de még mindig hosszú és kemény út áll előtte” – olvasható Schumacher menedzserének közleményében.

Gyászrovat: 78 évesen elhunyt Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező.

Figyelmébe ajánljuk