Gyászoljuk a demokráciát

  • narancs.hu
  • 2014. július 25.

Hírnarancs

Szentmihályi Szabó Péter meghátrált, Juhász Péter falazott, a Szabadság téri szobrot lepelbe öltöztették. Pénteki híreink.

Juhász Péter és a fal

Juhász Péter és a fal

Fotó: MTI

Eseménytelen péntek? Azért akadt egy-két vidám fordulat:

Napi magyar paródia: Szentmihályi Szabó Péter, a jókedvvel, bőséggel bármikor örömmel zsidózó, olaszul többek szerint a frutti di mare szóösszetételen kívül semmit sem tudó ún. közíró, akit a magyar kormány római nagykövetnek jelölt, nem kíván nagykövet lenni. Mindez aligha lehet független attól, hogy még számos jobboldali (az olasz konzervatív sajtótól fideszesekig) is kiakadt a döntésen. Na de vajon ki az, aki most felkészül a kispadnál? Bayer Zsolt? Vagy Döbrentei Kornél?

Amúgy meg itt az ideje az újabb rezsicsökkentésnek, hisz múlt hónap óta 4 százalékkal csökkent a Fidesz támogatottsága, bár ezzel a mostani 33 százalékkal még így is porig alázzák az összes többi pártot. Amúgy a Jobbik (12-ről 13-ra) és a szocik (8-ról 10-re) javítottak, a többiek meg sehol sincsenek. Ugorjunk.

Gyászoljuk a demokráciát – ez az epigrammatikus tömörségű felirat a kiváló Kukanyul mikroblogger (a magyar Bridget Jones) szíves tájékoztatása szerint tegnap került rá a Szabadság téri giccsemlékműre, és még ma reggel is rajta lengedezett. Lehet, hogy tényleg jó lesz ez a szobor, csak várni kell az önkéntes vendégművészek díszítményeire?

Ellenállási mozgalom rovatunk második híre: az Együtt–PM-es Juhász Péter ma befalazta a Főpolgármesteri Hivatal egyik kapuját, és ráfújta festékkel, hogy Diktatúra miatt zárva. Juhász szerint Tarlós nem fejleszt a fővárosban, a közgyűlés pedig az új önkormányzati választási törvény miatt értelmét veszítette.

Vonuljanak árnyékba, a hétvégén is igen meleg lesz.

Figyelmébe ajánljuk