Hány utat tud megépíteni Mészáros Lőrinc két év alatt?

  • narancs.hu
  • 2015. július 26.

Hírnarancs

Facebook-háborút generáltak Orbán posztkoitális tünetei, egy rakás pénzt visszatart az EU, újra lesz komp Esztergom és Párkány közt, sport. Magyarország tegnap kielégült, s bealudt.

Mennyivel is lóg nekünk valójában az EU?

Vagy lóg-e egyáltalán? Az Európai Unió jelen költségvetési ciklusában még 515 milliárd forintnyi járandóságot nem csengetett ki Magyarországnak. Most, a turistaszezon kellős közepén szerfelett hasznos a polgárnak, ha egyszerre tud forintban és euróban is számolni, hiszen a mondott összegből 1,66 milliárd az, aminek a folyósítását ilyen-olyan kifogásokkal felfüggesztették, mondhatjuk tehát úgy is, hogy ennyit pénzt bokáztunk el a különböző kreatív és unortodox gazdasági, politikai okosságainkkal. Csakhogy az 1,66 milliárd euróban értendő, tehát a polgár leballag az első pénzváltóig, hogy e szép számot beszorozza háromszáztizenvalahánnyal – s akkor mindjárt más lesz a magyar leányzó árfekvése Brüsszel pénztárcája felől nézve.

Orbán Viktor posztkoitális elvonási tünetei

Magyarország tegnap jócskán kielégült Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde hallatán, lehetett kiborulni tőle, lehetett imádni, megvolt minden kisebb-nagyobb érzelem, így ma már nem érdekel különösebben senkit semmi. Magának Orbán Viktornak is szerfelett fájhatott az elválás, bulizott volna nyilván még kicsit, ezért méregdrágán működtetett Facebookján vagy két tucat remek fotót posztolt a tábori életről. Igen ám, csakhogy az egyiken véletlenül nem hőguta sújtotta rajongók szerepeltek, hanem egy maréknyi irredenta kitűző. Nagy-Magyarország mennyország, visszavesszük Erdélyt a bocskoros oláhtól, ott, ahol szenvedni jó, mondjuk erre majd fogadást ajánlunk, tudta-e a poszt kifundálója, hogy a román külügy ugrani fog e vásári bóvligyűjteményre. Nos, ugrott, persze mondhatjuk azt is, hogy vihar a biliben, mint ahogy az is, de ami a húzás mögött van, az akkor is kispálya, ha provokáció, akkor is, ha amatörizmus.

false

 

Fotó: Facebook

Hamarosan újraindul a kompközlekedés Esztergom és Párkány között!

Nem nosztalgiajárat lesz turistáknak, sajnos. Tényleg, milyen volt az már, befizettél, megkomporáltál, s ott vártak a derék csehszlovák határőrök… Ah, régi szép idők. Ellenben az a helyzet, hogy a Mária Valéria híd névadójához méltóan karcsú, ezért viszont csekély teherbírású, amire viszont némely fuvarozók hajlamosak magasról tenni. Nos, mindezt kiváltandó indul útjára a teherkomp a két város között, jó esetben a hó végén – írja az Új Szó.

Sport: Varga Mihály leígérte a csillagokat az égről Bernie Ecclestone-nak

A fene sem érti, hogy miért van ennyire rágerjedve a politika a Forma–1-re, de tényálladék, hogy a komcsik is nagyon rajta voltak, meg most ezek is. Most Varga gazdasági miniszter udvarol nagy hévvel az utazó bolhacirkusz hajlott korú urának, hogy úgy kell az nekünk, mint egy falat kenyér. A dolgot természetesen a turisztikai haszonnal magyarázzák, aminek egy része persze elég nehezen ellenőrizhető.

Még sport: nemes verseny az olimpiászért

Mennyi pénzt lehet „elkölteni” 2 teljes esztendő alatt? Nagy keletje van az alanyi jogon Budapestnek járó olimpiának. Mára tényleg már csak a fentebb emlegetett Štúrovo városa nem jelentkezett be a rendezésért, persze az új komp beállítása lehet, hogy megváltoztatja a helyi vezetés szándékait. Ám addig is ott van ellenfélnek Róma, Hamburg, Torontó, Boston és Párizs – egyelőre. A nevezési határidő szeptember 15., most figyeljenek, most jön a malom: a NOB 2017 szeptemberében hirdet eredményt. A találós kérdés tehát az, hogy mennyi dellát lehet kivezetni a közbeszerzések hősi gázszerelőinek két kerek esztendő alatt azzal dumával, hogy Róma, Hamburg, Torontó, Boston és Párizs ellen aztán föl kel kötni a gatyánkat, kellenek a nagyberuházások, satöbbi:

1 sokat
2 nagyon sokat
x ti azt el sem tudjátok képzelni…

Figyelmébe ajánljuk