Kósa Lajos megmondta a magáét, Kövér meg se mukkant

  • 2015. március 3.

Hírnarancs

Rájár a rúd a Lajosokra. Kósa Lajos mellényúl, Kossuth Lajos visszatér, Simicska Lajos odavan. Nem Kovács Lajos lett a nemzet színésze, hanem Andorai Péter! Keddi híreink.

Kussolnának, csak kussolnának

Csodák nincsenek, eljött a tegnapi kutyakomédia fináléja, megszavazta a parlament, hogy tizenöt helyett harminc évre titkosítsák a paksi szerződéseket. Az aktust megelőzően Aradszki András (KDNP) illetékes államtitkár köpte arcul nagyjából az egész országot, az aktussal viszont már az összes igenelő képviselő. Az ellenzék soraiból az LMP szerint a törvény sérti a környezeti adatok nyilvánosságáról szóló egyezményt, az alaptörvényt és az infotörvényt is, a DK szerint a következő kormánynak fel kell oldania a titkosított adatokat, a PM pedig gigantikus lopás eltussolását említette. A civilek, a TASZ, a Transparency International, a K-monitor, az Átlátszó és az Energiaklub is Áderhez fordultak – meg lennénk lepve, ha a köztársasági elnök odafigyelne rájuk.

És ha már a nagycirkusznál parlamentnél tartunk, meg kell emlékeznünk arról is, hogy a képviselők ma délelőtt a játék a kétharmaddal című műsorszámot is bemutatták, s ennek keretében a közigazgatási törvény módosítása átment, egy másik kétharmados módosító már nem. Ahogy az index.hu írja, az első rész főszereplője a jobbikos Apáti István volt, akinek tartózkodása miatt lett sikeres az akció, a másiknál viszont a hvg.hu szerint Kósa Lajos nemmel szavazása kellett. Szegény Lajos megint magyarázkodhat, pedig ez nem is Új-Zéland meg a Rolling Stones.

Apáti és a cigányok

Közben hamar kiderült, hogy Apáti, a jobbikos kétharmad-szerelő, igazoltan volt  távol. Közleményében ezt írta: „A hétvégén nemcsak engem, de családomat is súlyosan, életveszélyesen megfenyegetett a helyi cigánymaffia kábítószeres tagja, ami miatt a rendőrségi feljelentést megtettem. Ez nem holmi Facebook-bejegyzés volt, amit a szenzációéhes, politikai bulvárra vágyó média gumicsontként előszeretettel csócsál heteken keresztül, hanem élőszavas fenyegetés ért, mely feleségemet és féléves gyermekemet is életveszélybe sodorta. Az ő biztonságukért időt, pénzt, fáradságot nem sajnálok, még a mai napon is a támadásokat megelőző intézkedésekkel foglalkoztam.” Így mindjárt más, pedig már kezdtük azt hinni, hogy a fenyegetett jobbikost kilóra vették meg, mint a banánt.

Kossuth Lajos azt üzente…

…hogy nincs itt semmi látnivaló. Pedig a Kossuth téren Áder meg Kövér volt a ceremóniamestere Horvay János Kossuth-szoborcsoportjának ünnepélyes újraavatásán, melyet Áder e szavakkal leplezett le: „Rajtunk múlik, hogy mihez kezdünk a kapott örökséggel, hogy folytatjuk-e a polgári Magyarország kiteljesítését életünk minden területén”, és hangsúlyozta, hogy „a jövő és a dicsőség nem a kerékkötőké, hanem az alkotóké”. Na ja, ezért kellett egy 1926-ban készült szobrot kifaragni. Ezek után mit mondhatott volna Kövér László? Jobban is tette, hogy meg se mukkant.

Amúgy a szervek az érdeklődésre való tekintettel reptéri beléptetőkaput állítottak fel a Kossuth téren, de az eseményről készült képeket nézve úgy tűnik, hogy tömegiszonytól nem kellett tartani.

false

 

Fotó: MTI

Andorai Péter a nemzet színésze

Az egy hónapja elhunyt Bitskey Tibor helyére Andorai Pétert választották a nemzet színészének. A 67 éves Jászai- és Kossuth-díjas színművésznek ezúton gratulálunk, önök pedig mozizzanak egyet, nézzék meg Szomjas György immár 32 éves, Könnyű testi sértés című filmjét Andorai Péterrel a főszerepben.

Figyelmébe ajánljuk